STEI
PRESENTACIÓ CALENDARI 2018 “TEMPS DE DONES,DONES EN EL TEMPS. LES DONES EN L’ESPORT”
El calendari fa referència a les esportistes pioneres com la tenista, Billy Jean King; les atletes, gimnastes, ciclistes o surfistes, com les germanes Ruano Moreno...
stei.cat 23/02/2018 - 16:16:30

PRESENTACIÓ CALENDARI 2018 “TEMPS DE DONES,DONES EN EL TEMPS. LES DONES EN L’ESPORT”

El Calendari Temps de Dones, dones en el temps, elaborat per la Organització de Dones de la Confederació Intersindical, a la qual pertany STEI Intersindical, es va començar a editar l’any 2005, pretén visibilitzar la feina feta per les dones en tots els àmbits, ja que normalment les seves aportacions queden silenciades. Després d’haver destacat les dones científiques, escriptores, polítiques, creadores de pensament, lluitadores pels drets socials i humans, i altres, aquest any 2018, hem decidit dedicar-lo a les dones en l’esport.

També en aquest camp les dones han fet la seva aportació i han provocat canvis socials, si bé el seu esforç mai no ha estat tan reconegut com el dels homes. Segurament a totes i a tots nosaltres, ens surt aviat el nom de molts esportistes d’elit, però difícilment entre aquests noms hi ha els de les dones que han batut rècords, guanyat medalles, o han assolit reptes. L’esport femení suposa el mateix esforç, temps i dedicació que el masculí, però no ocupa tantes planes als diaris, ni temps especial als informatius. Tampoc els guanys econòmics de les esportistes s’apropen a les fortunes que cobren els seus companys.

El calendari fa referència a les esportistes pioneres com la tenista, Billy Jean King; les atletes, gimnastes, ciclistes o surfistes, com les germanes Ruano Moreno ; jugadores de bàsquet, futbol o Rugbi; com Marta Lliteras Ruiz. I d’altres esportistes que han aconseguit fer-se un lloc en esports amb poca presència de dones, com Laia Sanz i Pla-Giribert, en el motociclisme o Gema Hassen-Bey, en l’esgrima.

El mes de juny s’ha treballat des de l’STEI Intersindical i fa referència al futbol i al rugbi. I hi destacam a Marta Viera Da Silva, Verónica Boquete Giadáns, en futbol, i Marta Lliteras Ruiz, en rugbi.

A la presentació del calendari de dia 27 de febrer, que es celebrarà al Centre Flassaders, a les 18,00 de la tarda, comptarem amb la presència de les esportistes, Marta Lliteras Ruiz (rugbi), Antònia Real Horrach (natació), Esther Morales Fernández (natació paralímpica) i Úrsula Pueyo Marimón (Esquiadora alpina paralímpica), i amb el redactor de la secció d’esports de l’UH, Fernando Fernández Cembrero que ens parlaran en una taula rodona sobre la seva experiència en el món de l’esport, dels guanys que han aconseguit les dones i del camí que encara queda per recórrer. Presentarà l’acte la responsable de l’Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical, Mari Luz González Rodríguez i Sandra Serra Teruel, responsable de la Secretaria de la Dona del sindicat STEI.


Reciente
Visto
Comentado