El PI
El Pi obre el procés d’elecció de candidats per a les pròximes eleccions
La formació presenta com a principal novetat la possibilitat de primàries per escollir els candidats al Parlament, els consells i els ajuntaments .
el-pi.com 11/01/2019 - 13:18:35

El Pi obre el procés d’elecció de candidats per a les pròximes eleccions

La formació presenta com a principal novetat la possibilitat de primàries per escollir els candidats al Parlament, els consells i els ajuntaments

El Pi – Proposta per les Illes Balears obrirà el pròxim dilluns el procés d’elecció dels candidats de la formació a encapçalar les llistes al Parlament i al Consell de Mallorca. Durant 15 dies, fins al dilluns 28 de febrer, els afiliats que ho desitgin podran presentar la seva candidatura per ser elegits cap de llista d’El Pi a aquestes dues institucions.

Per presentar candidatura s’haurà de comptar amb l’aval mínim d’un 5% del cens d’El Pi a Mallorca. Si només es presenta un candidat per encapçalar cada una d’aquestes llistes, el Consell General de la formació, que es farà el pròxim 2 de febrer, seran ratificats i designats oficialment com els números 1 d’El Pi al Parlament i al Consell de Mallorca en les eleccions del maig vinent.

Si hi ha més d’un candidat a qualsevol d’aquestes dues llistes, el mateix Consell General obrirà un procés de primàries i els afiliats podran escollir quina serà la persona que finalment encapçali la llista corresponent.

Segons la presidenta del Comitè Electoral d’El Pi, Maria Antònia Sureda, aquesta possibilitat de primàries “és la principal novetat que ha posat en marxa la formació en la designació de candidats”. Una opció que es va decidir al darrer Congrés d’El Pi, el de 2017, per “facilitar el procés de participació de tots els afiliats en la designació de candidats”.

Pel que fa als caps de llista municipals, com estableixen els estatuts del partit, serà cada comitè local el que decidirà si obre un procés similar a aquest amb possibilitat de primàries o fa una designació directa del candidat. Els municipis tenen també llibertat per establir les seves pròpies dates per fer aquest procés.

 

Reciente
Visto
Comentado