La Fundació Deixalles ha inaugurat avui el Centre de Preparació per a la Reutilització
Francina Armengol ha inaugurat el primer Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR) de Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) de les Balears, ubicat a les instal·lacions de la Fundació Deixalles a Inca
Amb la PXR, la Fundació Deixalles aconsegueix que els RAEE deixin de ser residus i, per tant, allargar la seva vida útil, seguint els principis de l’economia circular que, al contrari de la d’usar i tirar.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/11/2017 - 10:36:00
La Fundació Deixalles ve treballant amb la reutilització des de fa 30 anys. La inauguració d’aquest nou centre és una passa més dins el seu camí de professionalització. Tal com marca el RD 110/2015, a tots els RAEE

FRANCINA ARMENGOL INAUGURA EL PRIMER CENTRE DE PREPARACIÓ PER A LA REUTILITZACIÓ (CPR) de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) DE BALEARS a les instal·lacions de Deixalles Inca. Francina Armengol, Presidenta del Govern de les Illes Balears, ha inaugurat el primer Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR) de Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) de les Balears, ubicat a les instal·lacions de la Fundació Deixalles a Inca. . La presidenta ha estat acompanyada per una representació política i tècnica de les conselleries relacionades amb l’àmbit social i ambiental. També ha estat present els batle d'Inca.

La Fundació Deixalles ha inaugurat avui dilluns el Centre de Preparació per a la Reutilització (CPR) de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) a les instal·lacions de Deixalles Inca. Aquest projecte té un caràcter innovador, ja que és el primer centre de preparació per a la reutilització de RAEE a les Illes Balears. Amb aquest nou centre, la Fundació Deixalles s’adapta a la normativa estatal de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RD 110/2015) que aposta per la preparació per a la reutilització que, juntament amb la prevenció, són les dues opcions prioritàries dins la jerarquia de gestió de residus, marcant objectius específics de preparació per a la reutilització (PXR).

RAEE genera més llocs de feina que el reciclatge (per 1000 tones tractades, el reciclatge genera 15 llocs de feina i la preparació per a la reutilització 200).

Amb la PXR, la Fundació Deixalles aconsegueix que els RAEE deixin de ser residus i, per tant, allargar la seva vida útil, seguint els principis de l’economia circular que, al contrari de la d’usar i tirar, es basa en un millor ecodisseny, que facilita les reparacions dels objectes i la seva reutilització, i que considera els residus com a recursos que es poden utilitzar novament de manera que el residu per eliminar (incinerar o abocador) no es produeixi o sigui mínim.

La Fundació Deixalles ve treballant amb la reutilització des de fa 30 anys. La inauguració d’aquest nou centre és una passa més dins el seu camí de professionalització. Tal com marca el RD 110/2015, a tots els RAEE que entren al CPR se’ls hi apliquen protocols i procediments específics de reparació: una vegada reparats, passen per un procés de neteja i de control de qualitat i es posen a la venda amb una etiqueta on s’indica que és un aparell recuperat, les seves característiques i tares (en el cas que en tinguessin) i amb una garantia de 1 any, oferint així un producte de segona mà de qualitat i que ha permès crear llocs de feina per col·lectius vulnerables.

La PxR de RAEEs obri un nou sector econòmic que pot ajudar a diversificar el teixit productiu de les nostres illes amb un potencial de generació d'ocupació molt alt. Al “Proyecto Biodiversidad-Emplea verde 2007-2013” es va estimar que la quantitat de llocs de feina directes que pot generar l’impuls a la preparació per a la reutilització de RAEE pot arribar als 4.700. I a l’àmbit internacional, s’estima que la preparació per a la reutilització de RAEE genera més llocs de feina que el reciclatge (per 1000 tones tractades, el reciclatge genera 15 llocs de feina i la preparació per a la reutilització 200).

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas
Bien por la fundación DEIXALLES