«Es tracta d'una tasca molt important, ja que ens ajudarà a optimitzar la gestió»
A Inca programa «Joves Qualificats» del SOIB-Jove, han presentat el catàleg de camins públics i el catàleg d'arbrat municipal al nucli urbà
Durant els 9 mesos que els joves han estat a l'Ajuntament han elaborat tota la informació d'ambdós documents partint d'una tasca d'investigació i completant-la amb un treball de camp; sempre sota la supervisió..
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/01/2018 - 04:37:00
Els requisits per accedir al programa 'Joves Qualificats' són tenir més de 18 anys i menys de 30; estar inscrit com a demandant d'ocupació sense treball en el SOIB, estar inscrit en el fitxer del Sistema Nacional.

Inca presenta un catàleg d'arbrat en el nucli urbà i un catàleg de camins rurals que facilitarà la gestió de serveis municipals. El tinent batle de Medi Ambient, Angel Garcia, la regidora de Formació, Alice Weber, el regidor de Noves Tecnologies, Biel Frontera, el regidor de Serveis, Paco Verdejo i els 3 participants del programa «Joves Qualificats» del SOIB-Jove, han presentat el catàleg de camins públics i el catàleg d'arbrat municipal al nucli urbà.

Durant els 9 mesos que els joves han estat a l'Ajuntament han elaborat tota la informació d'ambdós documents partint d'una tasca d'investigació i completant-la amb un treball de camp; sempre sota la supervisió dels tècnics municipals. «Es tracta d'una tasca molt important, ja que ens ajudarà a optimitzar la gestió» ha comentat Garcia. Tots dos documents aporten tota la informació d'estat, georeferencia i documentació gràfica.

També, hi ha 26 vies que s'ha recomanat que s'investiguin per esclarir la seva titularitat. Tots ells, a més, s'han classificat en l'estat que es troben i si estan pavimentats o no.

Dins el catàleg d'arbrat s'ha comptabilitzat un total de 4.076 arbres. Tenint en compte, que el municipi el conformen 31.000 habitants aproximadament, la superfície queda escassa, segons els tècnics municipals. Si es reposen les garangoles buides i els arbres morts, s'augmentaria el consum de CO2 per part de l'arbrat en un 33%. «Ben aviat posam en marxa una sembra de poc més d'un centenar d'arbres per començar a pal·liar aquest dèficit», ha explicat Garcia.

Per altra banda, amb la finalitat de contribuir en l'aclariment de possibles discordances que es poden presentar en la gestió dels camins presents al terme municipal d'Inca, s'ha presentat l'elaboració d'un catàleg d'aquestes vies. Amb aquesta eina s'ha recopilat la major informació existent sobre els camins del terme municipal, que permeti determinar la titularitat d'aquests. S'ha comptabilitzat un total de 120 quilòmetres, dels quals 80 quilòmetres corresponen a camins municipals i 34 quilòmetres a camins particulars. També, hi ha 26 vies que s'ha recomanat que s'investiguin per esclarir la seva titularitat. Tots ells, a més, s'han classificat en l'estat que es troben i si estan pavimentats o no.

«Cal recordar que el programa «Joves Qualificats» s'ofereixen mitjançant el Servei d'Ocupació de les Illes Balears Jove (SOIB Jove) i el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i es financen amb fons europeus» ha dit Weber. Els requisits per accedir al programa 'Joves Qualificats' són tenir més de 18 anys i menys de 30; estar inscrit com a demandant d'ocupació sense treball en el SOIB, estar inscrit en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil; estar en possessió d'un títol universitari o de formació professional de grau superior o d'un títol oficialment reconegut com a equivalent o de certificat de professionalitat; i complir amb els requisits per poder ser contractat mitjançant un contracte en pràctiques (titulats universitaris o de formació professional, i no superar 24 mesos amb aquest tipus de contracte). La durada del contracte és de nou mesos a jornada completa i la modalitat és de contracte en pràctiques.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas
Positivo Entiendo que otros consistorios también lo aplican. Es una buena medida para que esta "juventud" , se forme y practique