El principal objectiu durant tot el procés és que es produeixi un debat
Els ciutadans d'Inca i les entitats podran intervenir al finalitzar les sessions plenàries i se inicia el procés per aconseguir el segell de Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef
Així, es sol·licitarà a UNICEF Comité Español iniciar els tràmits per a l'obtenció del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, i, a la vegada, el suport i col·laboració de l'entitat per al desenvolupament.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/01/2018 - 04:12:00
Així mateix, es disposa, com marca la normativa que aquesta activitat s'ha de realitzar una vegada finalitzats els punts de l'ordre del dia i aixecada la sessió plenària ordinària, s'estableix un torn d'intervencions.

Els ciutadans d'Inca i les entitats podran intervenir al finalitzar les sessions plenàries. El Consistori inquer donarà veu a persones i entitats, en finalitzar les sessions ordinàries, per tal que puguin interpel·lar a qualsevol dels 21 regidors. Així es fa una modificació del Títol cinquè del Reglament orgànic municipal, en compliment de la Llei 3/2017 a l'article 122. D'acord amb tot això s'establirà un torn d'intervencions o consultes al públic assistent sobre temes concrets d'interès municipal.

«És important que a través d'aquesta modificació de donar la possibilitat a tothom, en igualtat de condicions, de fer propostes, preguntes o sol·licituds a tots els representants municipals, per això es fa la modificació per tal que es pugui fer amb total garantia i transparència», ha comentat el Batle d'Inca, Virgilio Moreno. Així mateix, es disposa, com marca la normativa que aquesta activitat s'ha de realitzar una vegada finalitzats els punts de l'ordre del dia i aixecada la sessió plenària ordinària, s'estableix un torn d'intervencions o consultes al públic assistent sobre temes concrets d'interès municipal.

Així es fa una modificació del Títol cinquè del Reglament orgànic municipal, en compliment de la Llei 3/2017 a l'article 122. D'acord amb tot això s'establirà un torn d'intervencions o consultes al públic assistent.

La nova incorporació del Reglament orgànic municipal establirà que el nou torn d'intervencions, sumant els temps d'intervencions i contestacions, tendrà una durada total de 30 minuts. Cada intervenció del públic no podrà tenir una durada superior a 5 minuts i la del regidor/a que contesti tampoc podrà excedir de 5 minuts. Així mateix, En atenció al nombre de sol·licituds, el batle reduirà proporcionalment el temps de cada intervenció i contestació per no superar la durada màxima d'aquest torn de 30 minuts. L'ordre de les intervencions serà per ordre de presentació de les sol·licituds en el registre general.

Inca inicia el procés per aconseguir el segell de Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef. El Ple de l’Ajuntament d'Inca, per unanimitat, ha decidit entrar a la convocatòria del Fons de les Nacions Unides per la Infància – Unicef - destinada al fet que les administracions locals puguin obtenir el segell de Ciutat Amiga de la Infància (CAI) que reconegui l'aplicació d'un model de gestió amb un enfocament de drets de la infància. El Ple municipal va decidir per unanimitat que des de l’àrea d’Educació es posi en marxa tot el procés.

Així, es sol·licitarà a UNICEF Comité Español iniciar els tràmits per a l'obtenció del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, i, a la vegada, el suport i col·laboració de l'entitat per al desenvolupament, la millora continua i la innovació de les polítiques de la infància i adolescència a la nostra localitat. D'aquesta manera, el Consistori referma la seva aposta per impulsar polítiques municipals que garanteixin el desenvolupament integral dels nins, nines i adolescents. «El que volem és que els infants puguin arribar a sentir-se partícips i escoltats per les autoritats d'Inca», ha comentat la regidora d'Educació, Alice Weber.

Amb aquesta iniciativa el Govern Local ha de treballar activament amb una política local de la infància, que es basa en un diagnòstic de la realitat dels nins i nines i de la localitat, realitzat de forma participativa; que el Govern Local té com interlocutor reconegut a un Òrgan de participació de la Infància i Adolescència dinàmic i que en el disseny, implementació, seguiment i avaluació d'aquesta política les autoritats locals i equip tècnic treballen en xarxa, tant dins la corporació com en l'àmbit extern. En aquest sentit, Inca compta amb el Consell de la Infància Municipal. Aquest òrgan està format per dos alumnes-consellers i representants de 6è de primària de les diferents escoles públiques i concertades del municipi d'Inca. Els alumnes de 5è de primària també formen part del consell d'infants, però no tenen poder de decisió, només participen com a suggeridors de propostes.

El principal objectiu durant tot el procés és que es produeixi un debat sobre qüestions que els afecten directament en el seu entorn més proper dels infants. Per part de les autoritats locals es considera que el Programa Ciutats Amigues de la Infància i el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància afavoriran els interessos de la població en general i de la infància en particular.

La proposta de la jove Fiona París s'emporta el primer premi del concurs de cartells del Carnaval d'Inca. El Batle d'Inca, Virgilio Moreno i el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Peña, han fet entrega d'un xec de 200 euros a la guanyadora del concurs dels cartells del Carnaval 2018, Fiona París. La dissenyadora, que és estudiant de l'IES Josep Maria Llompart d'Arts Gràfiques, s'ha emportat el premi enfront d'altres 16 propostes que han arribat de diversos punts de l'illa. L'obra, que es reproduirà a molts indrets, representa un nin desfressat d'arlequí i ha estat realitzat en tècnica mixta manual i digital. «El jurat considerà que representa l'esperit festiu que es vol transmetre al Carnestoltes i, alhora, fomenta la participació familiar a aquest esdeveniment», ha comentat Peña. Des del Consistori s'ha fet una crida a la participació.

El pròxim dia 8 de febrer se celebrarà sa Rueta, un esdeveniment adreçat als centres escolars i escoletes del municipi. Els participants es podran inscriure fins al pròxim dia 2 de febrer al Casal de Joves Sa Fàbrica. Els premis van dels 500 euros del primer premi fins als 250 euros del cinquè premi. Per altra banda, sa Rua es realitzarà el dia 10 de febrer. De la mateixa manera, les inscripcions es poden fer fins al pròxim dia 2 de febrer al Casal de Joves Sa Fàbrica. A aquest esdeveniment es premiarà per separat carrosses i comparses amb 5.500 euros per cadascun dels 5 millors classificats en cada categoria, i el jurat pot atorgar un premi especial de 500 euros. Finalment, el dia 13 de febrer es durà a terme el tradicional Enterrament de la Sardina amb la desfilada de la comitiva endolada des de la plaça d'Antoni Fluxà fins a la plaça del Bestiar, on es crema la sardina per donar inici a la Quaresma. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado