A més d'aquest programa i amb la finalitat d'afavorir el sector de la restauració
El Mercat Municipal d'Inca vol acostar-se més als clients amb la gastronomia i programa ​​activitats grastronòmiques i fa un descompte del 50% en l'aparcament soterrat tots els vespres
El següent taller es realitzarà el proper dia 5 de maig a les 12 h. amb motiu del dia de la mare amb la participació de la cuinera Antònia Cantallops i del seu fill el xef Tomeu Torrens, del Celler Can Amer.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/04/2018 - 04:41:00
Tot i la seva joventut regenta el seu propi restaurant que du el seu nom a Lloseta després de formar-se al costat de figures com Santi Taura. ​Lassio dona molta importància al producte local.

El Mercat Municipal d'Inca vol acostar-se més als clients amb la gastronomia. El Mercat programa ​​activitats grastronòmiques i fa un descompte del 50% en l'aparcament soterrat tots els vespres per afavorir els establiments de restauració​. El Mercat Municipal d'Inca ha posat en marxa una nova campanya destinada a acostar-se més als clients habituals i també a atreure nous consumidors. Amb aquesta finalitat s'ha organitzat un programa d'activitats que tendrà en la gastronomia el seu fil conductor i que compta amb el suport de l'Ajuntament d'Inca.

A més d'aquest programa i amb la finalitat d'afavorir el sector de la restauració el Mercat Municipal ofereix un descompte reduït del 50% en l'ús de l'aparcament soterrat en horari nocturn entre les 21:30h i les 7:00h hores tots els dies de la setmana. La primera activitat gastronòmica​ es durà a terme el proper dissabte 12 d'abril a partir de les 12 h. amb la participació de la padrina Youtuber, Maria Gibert que realitzarà una recepta de primavera. Gibert, s'ha convertit els darrers anys en tota una revelació a internet i a les xarxes socials. El seu canal de Youtube "Recetas Mallorquinas", on explica les seves propostes, sempre relacionades amb la cuina mallorquina, compta amb més de 21.000 suscriptors i algunes de les seves receptes ja acumulen quasi 300.000 vistualitzacions.​

Els venedors del Mercat Cobert volen dinamitzar aquest espai per reforçar el seu paper com un dels punts de trobada de totes les persones que fan les seves compres al centre d'Inca.

El següent taller es realitzarà el proper dia 5 de maig a les 12 h. amb motiu del dia de la mare amb la participació de la cuinera Antònia Cantallops i del seu fill el xef Tomeu Torrens, del Celler Can Amer. Antònia Cantallops va regentar durant dècades el celler Can Amer, un dels més prestigiosos de la comarca d'Inca. Al front de la cuina va recuperar l'antiga cuina mallorquina tradicional i li va donar un impuls cap a la modernitat. Aquest esperit l'ha agafat el seu fill, el xef Tomeu Torrens. que ara regenta el celler.

La tercera cita culinària serà amb el xef Tomeu Lassio que protagonitzarà un showcooking el 10 de maig coincidint amb la celebració del Dijous Gros. Lassio s'ha convertit en els darrers anys en un dels cuiners amb més projecció de Mallorca. Tot i la seva joventut regenta el seu propi restaurant que du el seu nom a Lloseta després de formar-se al costat de figures com Santi Taura. ​Lassio dona molta importància al producte local i de temporada en les seves preparacions.

Totes les demostracions culinàries es duran a terme amb productes frescs de les parades del mercat. Els venedors del Mercat Cobert volen dinamitzar aquest espai per reforçar el seu paper com un dels punts de trobada de totes les persones que fan les seves compres al centre d'Inca. A més d'aquestes activitats també es duran a terme altres iniciatives relacionades amb el món de la restauració i amb el petit comerç.

 

Inca acollirà enguany un mercat d’emprenedors ICAPE de l’IDI d’alumnes de Primària i Secundària. Una trentena d’alumnes han recollit avui a l’Ajuntament d’Inca el permís d’ocupació de via pública per participar al mercat ICAPE de l’IDI. Els estudiants representen onze grups de Primària i Secundària de sis centres escolars d’Inca, Maria de la Salut, Can Picafort, Marratxí, Pollença i Alcúdia que durant aquest curs han dut a terme ICAPE. L’acte ha comptat amb la presència del batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la directora gerent de l’IDI (Institut d’Innovació Empresarial), Núria Hinojosa.

El mercat ICAPE d’Inca tendrà lloc el dia 10 de maig a la Plaça del Mercat Cobert, i és el primer cop que el municipi acull aquesta iniciativa. De fet, el mercat ICAPE és l’activitat final que conclou el programa que ja compta amb sis edicions. L’objectiu d’ICAPE és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa o d’una ONG. Enguany, a causa de l’augment de les escoles de la comarca d’Inca adherides a ICAPE, s’ha decidit organitzar un mercat a la ciutat. Altres municipis que també compten amb el mercat són Palma, Manacor, Ciutadella i Eivissa. ICAPE és un programa impulsat de manera conjunta per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, a través de l’IDI, i la Conselleria d’Educació i Universitat.

Els centres de la comarca adherits a ICAPE són CEIP Llevant d’Inca, CEIP Maria de la Salut, CEIP Vora Mar de Can Picafort, Col·legi Es Liceu de Marratxí, Col·legi Monti-Sion de Pollença, i Col·legi Nostra Senyora de Consolació d’Alcúdia.Núria Hinojosa ha declarat que “l’objectiu d’ICAPE és apropar el món empresarial a les aules, a través de la creació de cooperatives i ONG”. ha agraït a l’Ajuntament d’Inca la seva col·laboració en l’organització del mercat.

Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de formació d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes o organitzen serveis per aconseguir beneficis que els de Secundària donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real.

Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau i Fundació Vicenç Ferrer, S, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal. A més, es pretén que els estudiants aprenguin a treballar en equip, prendre decisions i assumir responsabilitats, a través de la metodologia de treball cooperatiu que es du a terme dins l’aula.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. «Estam molt contents que s’hagi escollit Inca; a més en una data com és el Dijous Gros en la que els joves tendran molta gent a qui poder explicar la seva experiència i, també coneixeran una celebració especial pels inquers i les inqueres», ha dit Moreno. Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests sis anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos.


 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado