El pregó de Bartomeu Espases dóna el sus a la celebració del Dijous Gros.
Bartomeu Espases Amer, conegut articulista, escriptor i membre del consell de redacció del Setmanari Dijous, va ser l'encarregat de pronunciar el pregó del Dijous Gros d'aquest any
El saló de conferències del Claustre de Sant Domingo acollí la tercera edició del pregó, des que en 2016 el Setmanari Dijous es fes càrrec de l'organització d'aquest acte cultural.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/05/2018 - 07:11:00
Espases va pronunciar un pregó diferenciat en dues parts: una primera part històrica i una segona d'anàlisi de la situació comercial d'Inca. En la primera part va citar a diversos investigadors.

El pregó de Bartomeu Espases dóna el sus a la celebració del Dijous Gros. Bartomeu Espases Amer, conegut articulista, escriptor i membre del consell de redacció del Setmanari Dijous, va ser l'encarregat de pronunciar el pregó del Dijous Gros d'aquest any.

El saló de conferències del Claustre de Sant Domingo acollí la tercera edició del pregó, des que en 2016 el Setmanari Dijous es fes càrrec de l'organització d'aquest acte cultural. Els anteriors pregoners foren: Gabriel Pieras, historiador i articulista; i Santiago Cortés, sacerdot i historiador.

Espases va pronunciar un pregó diferenciat en dues parts: una primera part històrica i una segona d'anàlisi de la situació comercial d'Inca. En la primera part va citar a diversos investigadors en parlar dels gremis, l'artesania i els processos fabrils de la ciutat. Va destacar que Inca compta amb el gremi més antic de la Part Forana, que és el dels sabaters, anterior fins i tot a la conquesta d'Amèrica.

En la segona part va parlar de la importància de les fires com a element promocional del comerç i l'artesania de la ciutat. Va acabar la seva dissertació exhortant a intensificar les connexions amb el sector turístic per crear rutes interessants per la ciutat i, així, atreure part d'aquest pastís econòmic.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado