«Toquem fusta» es presenta com un curs innovador per a la inserció
Des de l'Ajuntament d'Inca es posa en marxa un curs de formació dual per a joves amb l'objectiu d'inserir-se dins el món laboral de la fusta
SOIB, Pere Torrens han donat la benvinguda als 10 alumnes-treballadors i els han encoratjat a aprofitar tot el temps que dura el curs per després tenir més oportunitats per incorporar-se al món laboral.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/05/2018 - 06:09:00
«És important destacar que aquests tipus de projectes requereixen un esforç important per part de l'administració local, ja que aquesta és la que realitza el projecte i la sol·licitud de subvenció al SOIB.

«Toquem fusta» es presenta com un curs innovador per a la inserció de joves al sector laboral de fusta. Des de l'Ajuntament d'Inca es posa en marxa un curs de formació dual per a joves amb l'objectiu d'inserir-se dins el món laboral de la fusta. Es tracta d'un projecte que té un pressupost de 200.000 euros; encaixat al SOIB Sectors Estratègics i amb el finançament del SEPE.

El programa porta per títol «Toquem fusta» i es combina la formació presencial amb el treball en empreses. El Batle, Virgilio Moreno, el Conseller de Treball, Iago Negueruela, la regidora de Formació i Educació, Alice Weber i el director del SOIB, Pere Torrens han donat la benvinguda als 10 alumnes-treballadors i els han encoratjat a aprofitar tot el temps que dura el curs per després tenir més oportunitats per incorporar-se al món laboral.

Ebenisteria Únics, Carpinteria Mecánica Campanet, Fustgrup Muntatges Inca, Miarsa, Crea-team Design i Fusteria Vallop. Tot plegat, la formació dura un any.

A «Toquem fusta» l'alumnat cursarà dos certificats de professionalitat: un de fusteria i l'altre de comerç. El certificat de comerç resulta ser molt complementaria, ja que té mòduls d'atenció al client, preparació de comandes, entre altres, i són tasques que en moltes fusteries es realitzen. Tota la part pràctica la faran íntegrament a empreses. «Així la novetat del present curs és que totes les fusteries són de la ciutat i, per això, hem d'agrair la participació i la implicació de: Ebenisteria Únics, Carpinteria Mecánica Campanet, Fustgrup Muntatges Inca, Miarsa, Crea-team Design i Fusteria Vallop. Tot plegat, la formació dura un any.

La metodologia emprada pel personal tècnic del Centre de Formació consisteix en una setmana intensiva de formació pràctica més dues setmanes intensives de classes a les dependències del quarter General Luque. Després alternaran amb treball: dilluns i divendres formació, i de dimarts a dijous només treball. A partir del mes de desembre fins abril, l'alumnat s'integrarà de dilluns a divendres als centres de treball. «És important destacar que aquests tipus de projectes requereixen un esforç important per part de l'administració local, ja que aquesta és la que realitza el projecte i la sol·licitud de subvenció al SOIB, i representa a totes les empreses, previ la firma d'un conveni» ha explicat Moreno.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado