Es tracta d'una iniciativa que es realitzarà tots els dijous
Durant els mesos de juliol i agost: 8 organistes internacionals participen del certamen de concerts dels dijous a l'església de Santa Maria la Major d'Inca
La primera edició i la segona edició comptaren amb una afluència mitjana de 70 persones. A la present edició es posarà a l'abast del públic el llibre «L'orgue de Santa Maria la Major» de Mn. Pere Fiol i Tornila.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 29/06/2018 - 03:05:00
L'objectiu principal és acostar aquest instrument al gran públic i, a més, donar a conèixer el valor patrimonial tant d'aquest instrument com de tota la parròquia inquera.

8 organistes internacionals participen del certamen de concerts dels dijous a l'església de Santa Maria la Major d'Inca. Durant els mesos de juliol i agost a Inca es podrà gaudir d'una mostra musical d'orgue a l'església de Santa Maria la Major. Es tracta d'una iniciativa que es realitzarà tots els dijous aprofitant la gran afluència del mercat setmanal de la capital del Raiguer. El Batle, Virgilio Moreno i el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez acompanyats pels representants de l'església de Santa Maria la Major, membres de la Fundació es Convent i del Setmanari Dijous, han presentat aquesta nova edició.

L'objectiu principal és acostar aquest instrument al gran públic i, a més, donar a conèixer el valor patrimonial tant d'aquest instrument com de tota la parròquia inquera. «És una oportunitat única de gaudir d'uns músics amb trajectòria internacional a la nostra ciutat», ha dit Rodríguez.

Tiana Siquier, Miquel Bennàssar, Bartomeu Veny, Arnau Reynés, Bartomeu Mut, Rafel Riera, Antoni Mulet i Pedro Aguiló seran els protagonistes d'aquests concerts d'orgue.

Tiana Siquier, Miquel Bennàssar, Bartomeu Veny, Arnau Reynés, Bartomeu Mut, Rafel Riera, Antoni Mulet i Pedro Aguiló seran els protagonistes d'aquests concerts d'orgue. Cal destacar que tots els organistes són de Mallorca. Els visitants podran gaudir d'una interpretació a les 12 cada dijous.

Es tracta d'interpretacions d'una durada aproximada de 30 minuts, que han estat escollides pels intèrprets per tal de donar a conèixer les especials característiques de l'orgue de l'església de Santa Maria la Major d'Inca. «Aquesta iniciativa, juntament amb altres que hi haurà durant el mercat setmanal serviran per promocionar la ciutat com una destinació diferent dins l'oferta turística de Mallorca», ha comentat Moreno. La primera edició i la segona edició comptaren amb una afluència mitjana de 70 persones. A la present edició es posarà a l'abast del públic el llibre «L'orgue de Santa Maria la Major» de Mn. Pere Fiol i Tornila.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado