La regidora Maria Francesca Mas Perelló (Més-Esquerra) argumenta....
MÉS-Esquerra Manacor pide al pleno que las niñas puedan acceder a bailar las danzas dels Indis y Moretons y hacer efectiva la igualdad
No obstante, se debe dar un paso "e incorporar a las niñas en sus bailes". El consistorio colabora de hecho activamente tanto en las fiestas como en la enseñanza de las danzas a escolares.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/07/2018 - 07:05:15
Més-Esquerra, en la oposición, quiere que el Ayuntamiento de Manacor haga todo lo posible "para hacer efectiva la igualdad entre niños y niñas para acceder a bailar las danzas de Els Indis y Els Moretons".

Pide MÉS-Esquerra al pleno: El Ayuntamiento de Manacor hará todo cuanto esté en sus manos para hacer efectiva la igualdad entre niños y niñas para acceder a bailar las danzas de los Indios y los Moretons. Proponen que las niñas puedan bailar Els Indis y Els Moretons de Manacor. Més-Esquerra, en la oposición liderada por Miquel Oliver y Joan Llodrà, presentan una moción en este sentido en el pleno del próximo lunes día 9 de julio. La coalición Més-Esquerra, en la oposición, quiere que el Ayuntamiento de Manacor haga todo lo posible "para hacer efectiva la igualdad entre niños y niñas para acceder a bailar las danzas de Els Indis y Els Moretons".

Las formaciones ecosoberanista y republicana elevarán al pleno del consistorio, a celebrar el próximo lunes, día 9, la moción titulada “Perquè les nines puguin ballar Els Indis y Els Moretons”. Més-Esquerra recuerda que en mayo de este año el Ayuntamiento acordó que, además la rechazar la sentencia de La Manada, dedicaría los recursos materiales, humanos y políticos necesarios para hacer efectiva la igualdad entre hombres y mujeres.

Pide MÉS-Esquerra al pleno: El Ayuntamiento de Manacor hará todo cuanto esté en sus manos para hacer efectiva la igualdad entre niños y niñas para acceder a bailar las danzas de los Indios y los Moretons.

La regidora Maria Francesca Mas Perelló (Més-Esquerra) argumenta que las danzas de Els Moretons y Els Indis son muy queridas en Manacor, han trascendido los límites de sus respectivos barrios y son patrimonio de todo el municipio. No obstante, se debe dar un paso "e incorporar a las niñas en sus bailes". El consistorio colabora de hecho activamente tanto en las fiestas como en la enseñanza de las danzas a escolares.

MOCIÓ PERQUÈ LES NINES PUGUIN BALLAR ELS INDIS I ELS MORETONS. El Ple de maig de l'Ajuntament de Manacor va acordar per unanimitat que, a més de rebutjar la sentència de La Manada, no planyeria recursos materials, humans i polítics per tal de fer efectiva la igualtat entre homes i dones. Les danses dels Moretons i dels Indis són molt estimades a Manacor, han trascendit els límits de les barriades on es ballen i ja són sense cap dubte patrimoni de tot el municipi.

Aquestes danses infantils però, encara avui, no han fet la passa d'incorporar les nines als seus balls. L'Ajuntament col·labora ben activament en la difusió d'aquest patrimoni immaterial, ja sigui en l'organització i patrocini de les festes del Convent i de Crist Rei com també en l'ensenyança de les danses cada any a centenars d'alumnes d'infantil a través de l'oferta educativa per a escolars.

Per tot això, l’Ajuntament de Manacor en Ple aprova el següent acord: - L'Ajuntament de Manacor farà tot quant estigui en les seves mans per fer efectiva la igualtat entre nins i nines per accedir a ballar les danses dels Indis i dels Moretons.. Maria Francesca Mas Perelló. Grup Municipal MÉS-Esquerra, Manacor, 27 de juny de 2018.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


7
1
Zabala
Aquests de MES cerquen es vot a qualsevol banda. Cossiers dones tambe ido? Dames nins? Per que parts i quarts? Interes? Deixadesa? Si els politics ja son mals d'entendre imagina si fan rareses
Pep
Pepin, els moretons ballaran igual si són nins o nines, serà cultura popular, no hi veig cap diferència. I sí, sí que és exclusió.
Maria
Si hem de deixar les coses com han estat sempre, les dones no participaríem gairebé enlloc, les tradicions es poden adaptar sense perdre el seu esperit.
Pepin
Pep, es fet que sa nina no balli moretons no és sinònim de exclusió, és sinònim de cultura i herència de cultura popular, res més. No confonguis
Pep
Esperem que sigui així! les tradicions s'han de mantenir però sempre integrant a tot el poble, no discriminant una part d'ell.
Innovació
Hem d'innovar, si espenyam sa cultura no passa res, lo que importa es el vot
Eva
Tots a Manacor estimam aquestes danses tal i com les coneixem. Es una dansa que sempre l'han ballada nins i trob que ha de seguir sent aixi. Ses nines tenen molts de llocs per ballar i ser elles les protagonistes