El 15 de juliol serà el torn per Jazzcàntic, música antiga en Clau de jazz.
El claustre de Sant Domingo serà l'escenari dels quatre concerts de la dotzena edició de l'IncaJazz, que es realitzaran a les 21 hores durant tots els diumenges del mes de juliol
Dins la vocació educativa del Festival Incajazz, el dia 14 de juliol, com ja és tradicional, es durà a terme una classe magistral, per a tothom que vulgui compartir unes hores amb Manel Camp.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 05/07/2018 - 08:02:00
Des de l'Ajuntament d'Inca, i la seva Àrea de Cultura, es vol apostar pels creadors i artistes locals, i bona prova d'això és aquesta oportunitat amb Alberto Moreno & The Little Orquestra.

El XII Festival Incajazz aprofundeix en el jazz vocal i col·laborarà amb la Fundació Amadiba. El claustre de Sant Domingo serà l'escenari dels quatre concerts de la dotzena edició de l'IncaJazz, que es realitzaran a les 21 hores durant tots els diumenges del mes de juliol. Enguany, des de la direcció musical, s'ha fet una aposta per aprofundir en el gènere del jazz vocal; mostra d'això són els primers concerts que mostren uns estils molts propis. El programa del Festival ha estat presentat pel Batle d'Inca, Virgilio Moreno, el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez i els representants dels patrocinadors Caixa Colonya, Última Hora, Fundació La Caixa i Ópticas Florida, i la presidenta d’Amadiba, Elvira Jiménez.

«Sense deixar de banda el nostre objectiu principal que és fer difusió del Jazz, enguany, consolidam la nostra aposta per tal que aquest esdeveniment tengui un retorn social; per això l'entrada d'enguany anirà destinada a un projecte de Fundació Amadiba», ha explicat Rodríguez. Aquesta ocasió es vol donar l'oportunitat de desenvolupar un projecte de musicoteràpia, per als usuaris de l'associació. Una proposta que vol afavorir el desenvolupament sensorial, motor i psicològic. Cal recordar que Amadiba neix per donar resposta a les necessitats d'atenció de les famílies amb fills amb discapacitat intel·lectual, després de l'horari escolar i en períodes vacacionals, davant la falta de recursos d'oci o de conciliació de la vida familiar i laboral. Aquest projecte es desenvoluparà conjuntament amb l'associació Balear de Musicoterapeutes, per tal de donar la màxima qualitat pedagògica al projecte.

Artistes locals, nacionals i internacionals es donen cita a Inca per oferir el millor del jazz, un estil musical que convida a un viatge per la imaginació i els sentits, dins un espai privilegiat com és el del Claustre.

El programa musical del XII Festival Incajazz arranca el pròxim diumenge 08 de juliol amb l'actuació d'ArtVocal Ensemble amb l'espectacle: "Cole Porter. El naixement de la cançó moderna". Art Vocal Ensemble abandona, en aquesta ocasió, el llenguatge i repertori clàssics i s'endinsa en una nova dimensió musical marcada per l'accent i la síncope, pel ritme enèrgic i el moviment, per la música popular nord-americana de principis del XX, pel swing en definitiva. Per això hem escollit un aplec de temes d'un dels grans referents pel que fa a la cançó nord-americana.

El 15 de juliol serà el torn per Jazzcàntic, música antiga en Clau de jazz. Manel Camp i Gemma Abrié s'han retrobat per presentar un concert basat en interpretacions, en clau de Jazz, de peces emblemàtiques d'autors representatius de la Música Antiga. La tercera actuació del festival serà a càrrec de Júlia Colom el 22 de juliol. La proposta d'aquesta mallorquina combina sons mediterranis que naveguen entre acords del jazz i ritmes pop.

Cada composició està treballada fins al últim detall, i és innegable la petjada folk de la música popular mallorquina a les seves cançons. Finalment el diumenge 29 de juliol serà el torn d'Incajazz Reunion. Es tracta d'una iniciativa que sorgeix de l'interès per oferir la possibilitat als músics inquers o amb alguna vinculació amb Inca de mostrar la seva música dins l'estil del jazz. Des de l'Ajuntament d'Inca, i la seva Àrea de Cultura, es vol apostar pels creadors i artistes locals, i bona prova d'això és aquesta oportunitat amb Alberto Moreno & The Little Orquestra.

Dins la vocació educativa del Festival Incajazz, el dia 14 de juliol, com ja és tradicional, es durà a terme una classe magistral, per a tothom que vulgui compartir unes hores amb Manel Camp. Serà al Casal de Cultura, seu de l'Escola Municipal de Música i Dansa Antoni Torrandell. Artistes locals, nacionals i internacionals es donen cita a Inca per oferir el millor del jazz, un estil musical que convida a un viatge per la imaginació i els sentits, dins un espai privilegiat com és el del Claustre de Sant Domingo.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado