Es tracta d’un edifici que s’ha reformat enguany amb una inversió d'1.497.536 €.
Inca: Visita a la Llar d'Ancians que acollirà als usuaris i treballadors de la Residència Miquel Mir durant les obres de millora; cal recordar que està previst que el Consell de Mallorca assumeixi la titularitat
S'han creat 9 habitacions amb bany privat per cada pis; tres individuals i sis dobles d'entre 16 i 26 metres quadrats. Així mateix, cada planta, compta amb un menjador i sala de televisió de 50 metres quadrats.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/07/2018 - 04:58:00
També a la Llar d’ancians s'ha tingut en compte la necessitat de proporcionar una sensació de confiança i seguretat als residents, mitjançant espais completament accessibles i amb l'ús de colors.

Visita a la Llar d'Ancians que acollirà als usuaris i treballadors de la Residència Miquel Mir durant les obres de millora. El Batle d’Inca, Virgilio Moreno i el regidor delegat de la Residència Miquel Mir, Antelm Ferretjans, juntament amb el vicepresident de l’IMAS, Javier de Juan, acompanyaren als familiars dels usuaris del centre inquer i als treballadors durant la jornada de portes obertes de Llar d'Ancians. La visita ha servit per conèixer les instal·lacions que acolliran a usuaris i professionals d’Inca durant les obres que estan previstes. Cal recordar que està previst que el Consell de Mallorca assumeixi la titularitat i la gestió de la infraestructura de la capital del Raiguer.

Els usuaris i treballadors de la Residència Miquel Mir s’ubicaran a l’edifici C de la Llar d'Ancians de l'IMAS. Es tracta d’un edifici que s’ha reformat enguany amb una inversió d'1.497.536,5 €, que han suposat la creació de 60 noves places per a persones dependents, així com l'adaptació dels serveis al model d'atenció centrat en la persona que defensa la institució insular. D’aquesta manera, els inquers, disposaran d’unes instal·lacions amb 4 plantes totalment noves.

La plaça d’Orient d’Inca ha servit d’escenari per la presentació del Trofeu Festes d’Inca que enfrontarà al C.E. Constancia i al RCD Mallorca.

S'han creat 9 habitacions amb bany privat per cada pis; tres individuals i sis dobles d'entre 16 i 26 metres quadrats. Així mateix, cada planta, compta amb un menjador i sala de televisió de 50 metres quadrats per als usuaris, així com un bany, un vestidor i un office per al personal. «Tant els familiars com els treballadors han coincidit en assenyalar que les instal·lacions són excel·lents per l’estada dels usuaris i que comptaran amb moltes comoditats que a Inca les faltaven», ha dit Moreno.

També a la Llar d’ancians s'ha tingut en compte la necessitat de proporcionar una sensació de confiança i seguretat als residents, mitjançant espais completament accessibles i amb l'ús de colors (un identificatiu a cada planta), que afavoreixen l'orientació dels usuaris sense infantilitzar l'espai. En aquest sentit s'ha apostat per donar suport a les habilitats funcionals de les persones, amb mobiliari adaptat, banys geriàtrics i elements de suport a l'autonomia. D'aquesta manera, l'espai resultant està adaptat tant als usuaris com als treballadors.

El Torneig Festes d’Inca enfrontarà al CE Constància i al RCD Mallorca. La plaça d’Orient d’Inca ha servit d’escenari per la presentació del Trofeu Festes d’Inca que enfrontarà al C.E. Constancia i al RCD Mallorca. Aquest partit, que es durà a terme el dimecres 25 de juliol, és la segona edició del trofeu que s’ha recuperat a la capital del Raiguer després de molts anys. El Batle d’Inca, Virgilio Moreno, el regidor de Festes, Antoni Peña, el president del Constància, Rafel Palou, l’entrenador Guillem Llaneres, el capità del primer equip, Miquel Buades, el segon entrenador del RCD Mallorca, Daniel Pendin i els represetants de Man Obras y Fibwi, han presentat l’esdeveniment. Des de l’Ajuntament s’ha agraït la col·laboració dels patrocinadors i dels clubs per poder tenir un esdeveniment esportiu molt estimat pels inquers.

«Per nosaltres és una bona oportunitat per jugar contra un equip de la lliga professional i pels nostres jugadors suposa una motivació extraordinària», ha dit Llaneras. El partit és una oportunitat per l'afició inquera per gaudir d'un partit de pretemporada i per veure a les noves cares del planter blanc i negre. Per part del club del Raiguer s'ha recordat la importància de donar suport a l'esport local. «Com a inquer és un honor convidar al Mallorca a jugar a ca nostra i poder oferir una la nostra afició un bon espectacle», ha dit el capità Buades. 

S’inaugura l’aparcament de la plaça Antoni Mateu que aportarà 182 places d'aparcament al centre d'Inca. El Batle d’Inca, Virgili Moreno i el Director general de Mobilitat i Transports del Govern, Jaume Mateu, acompanyats del tinent batle de Cultura, Toni Rodríguez, el tinent batle d'Esports, Gori Ferrà i la regidora d'Educació, Alice Weber, han inaugurat aquest matí l’aparcament soterrat situat a la plaça d’Antoni Mateu d’Inca. La infraestructura, propietat de l’Ajuntament ha estat promoguda pel Consorci de Transports de Mallorca i finançada pel Pla d’impuls al Turisme Sostenible.

El pàrquing , tancat des de 2012, ha estat rehabilitat i està previst per a 182 places. L'aparcament està situat devora l'estació d'autobusos i facilita la intermodalitat cotxe- bus/tren. D'aquesta manera a partir d'ara els usuaris del transport públic podran deixar el seu vehicle privat i accedir còmodament al bus i al tren per seguir el seu recorregut. "La importància d'aquestes instal·lacions radica, també, en el servei que es dóna a la zona comercial del barri i del centre i als veïns", ha explicat Moreno.

Les rehabilitació d’aquesta infraestructura s’emmarca en el projecte de reordenació i millora de la nova xarxa TIB que entrarà en funcionament a partir de 2019. Una altra obra d’aquest projecte és la construcció del centre de transbordament intermodal cotxe-autobús ubicat a la carretera de Sineu. Aquest espai, cedit també per l’Ajuntament d’Inca, disposarà de dues noves parades d’autobús interurbà i tindrà 120 places d’aparcament per a vehicles.

Les obres de l’aparcament soterrat i del centre de transbordament intermodal de la carretera de Sineu, competència del Consorci de Transports de Mallorca, estan finançades pels fons provinents del Pla d’Impuls al Turisme Sostenible 2016, amb un import d’adjudicació de de 43.834,52 € (IVA exclòs) i de 321.400,00 € (IVA exclòs) respectivament.

A més, les obres a Inca per a acollir la nova xarxa del 2019, es completaran amb la remodelació de l’actual terminal d’autobusos d’Inca per convertir-la en l’estació d’intercanvi modal de la comarca (tren - cotxe - bus). Serà, doncs, l’origen de les línies dels municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents dels nuclis turístics del nord de Mallorca cap a Inca i Palma, especialment en la temporada alta. Aquestes actuacions permetran afavorir els accessos als indrets de la Serra de Tramuntana en transport públic des d’Inca. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado