El barri de Crist Rei d'Inca comença amb el nou sistema de recollida
Inca: A partir d'ara, a tot el barri de Crist Rei s'utilitzarà el sistema de recollida porta a porta, envers el sistema tradicional de contenidors
Amb nou sistema de recollida de residus s'ha establert un calendari setmanal per cada fracció. Els veïns de cases hauran de treure la bossa corresponent al davant del seu portal.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/08/2018 - 05:27:00
En aquest sentit hi ha hagut edificis que han demanat tenir contenidors interns i treure'ls segons el calendari fixat. Pel que fa a grans edificis s'ha optat per una deixalleria mòbil.

El barri de Crist Rei d'Inca comença amb el nou sistema de recollida de residus porta a porta. A partir d'ara, a tot el barri de Crist Rei s'utilitzarà el sistema de recollida porta a porta, envers el sistema tradicional de contenidors. El regidor de Serveis, Paco Verdejo, juntament amb els nins de l'escola d'estiu del CEIP Ponent, han retirat el darrer contenidor de la zona. «Amb aquest acte hem volgut dir adéu al vell sistema i saludar al nou sistema que ens permetrà aconseguir augmentar la taxa de reciclatge», ha explicat Verdejo. Cal recordar que, segons les darreres xifres, la capital del Raiguer es troba a la cua del reciclatge amb un 9%.

Amb nou sistema de recollida de residus s'ha establert un calendari setmanal per cada fracció. Els veïns de cases hauran de treure la bossa corresponent al davant del seu portal. En el cas de comunitats de propietaris mitjanes s'han habilitat uns pals, d'acord amb els veïns, on es podran penjar les bosses. En aquest sentit hi ha hagut edificis que han demanat tenir contenidors interns i treure'ls segons el calendari fixat. Pel que fa a grans edificis s'ha optat per una deixalleria mòbil, ubicada als voltants d'aquests immobles, on es podran posar les bosses de la fracció que toqui pel calendari. «La resposta ha estat molt positiva, així i tot, canviar els hàbits de la gent durà temps», ha comentat Verdejo.

«Amb aquest acte hem volgut dir adéu al vell sistema i saludar al nou sistema que ens permetrà aconseguir augmentar la taxa de reciclatge», ha explicat Verdejo.

Durant el darrer mes s'han realitzat un total de 15 reunions informatives del nou sistema a l'edifici públic de la plaça del Lledoner. Han estat trobades de diferents illetes de veïnats, fins a un total aproximat de 80 persones. Els tècnics han donat a conèixer les particularitats de la recollida porta a porta i han donat resposta a totes les consultes.

Aquesta acció s'ha reforçat amb informadores que han visitat els quasi 3.000 immobles que hi ha a Crist Rei, per repartir un fulletó explicatiu i resoldre dubtes. Segons els tècnics, es creu que s'ha pogut arribar a un total del 70% dels residents a la zona. Així i tot, la tasca d'informació continuarà i es reforçarà, ben aviat, amb l'ajuda de les agents mediambientals municipals.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado