Jordi Cerdà, ha sigut, durant 42 anys i de manera altruista
Premis Dijous Bo a 6 candidatures: Aquest guardó pretén distingir aquelles persones o col·lectius que encaren els millors valors i mostren el seu orgull per la ciutat d'Inca
Finalment, Joan Reinoso és un destacat esportista que té una història de superació personal que el fa mereixedor del guardó. A Reinoso li va caure un raig, va passar 28 dies en coma i ara triomfa.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/10/2018 - 00:56:00
El matrimoni format per Catalina Vallori i Miquel Ferrer han desenvolupat diverses activitats de manera altruista per a millorar les necessitats de les persones d'Inca.

L'Ajuntament d'Inca ha decidit atorgar els Premis Dijous Bo a 6 de les candidatures que s'han presentat. El pròxim 13 de novembre, el saló d'actes del Casal de Cultura, serà, un any més, l'escenari de l'entrega dels Premis Dijous Bo. Aquest guardó pretén distingir aquelles persones o col·lectius que encaren els millors valors i mostren el seu orgull per la ciutat d'Inca. Així, la Comissió de Cultura, i després el Ple de l'Ajuntament d'Inca han decidit premiar al mestre i catedràtic jubilat Maties Tugores, a l'esportista Joan Reinoso, a l'exdirectiu del CE Constància, Jordi Cerdà, a les propietàries de la llibreria Espirafocs, Paula Valriu i Pepa Planas, al matrimoni format per Catalina Vallori i Miquel Ferrer per col·laborar a posar en marxa l'escola de Joan XXIII i al doctor Josep Reyes com a coordinador del Programa de triatge de càncer de còlon a l'Hospital d'Inca. "El procés de concessió d'aquestes distincions ha estat molt participatiu i s'ha aconseguit una unanimitat que augmenten la importància dels Premis Dijous Bo", ha comentat el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez.

Maties Tugores actualment és membre de Seniors Españoles para la Cooperación Técnica (SECOT). Una Associació sense ànim de lucre, formada per professionals, directius i empresaris que havent finalitzat la seva activitat labora, amb esperit altruista, ofereixen la seva experiència i coneixements en gestió empresarial o acadèmica als qui ho necessiten. Maties Tugores ha tengut una llarga trajectòria professional dins l'àmbit privat i dins l'administració autonòmica. Ha estat catedràtic d'Administració d'Empreses i mestre d'ensenyament secundari. També, fou, jugador durant 4 temporades del CE Constància.

El dr. Josep Reyes és el cap visible del Programa de triatge de càncer de còlon de l'hospital d'Inca. Cal destacar que gràcies a aquest programa s'ha detectat un descens del 30% de la incidència.

La llibreria Espirafocs ha estat un referent dins la vida cultural d'Inca. Ha estat un lloc màgic on la literatura ha captivat a molts inquers. Paula Valriu i Pepa Planas han sigut la cara d'aquesta empresa. Elles han impulsat diferents iniciatives i participat dels esdeveniments culturals de l'Ajuntament. La seva tasca de promotores literàries ha anat més enllà de la ciutat i de la comarca del Raiguer.

Jordi Cerdà, ha sigut, durant 42 anys i de manera altruista, membre de la directiva del CE Constància. Durant 9 anys ocupà el càrrec de President i en 5 ocasions hagué de fer-se càrrec de la junta gestora. En l'àmbit professional ha regentat una reconeguda tenda de mobles al municipi d'Inca. Dins aquest vessant, ha col·laborat en diverses iniciatives de caràcter social.

El matrimoni format per Catalina Vallori i Miquel Ferrer han desenvolupat diverses activitats de manera altruista per a millorar les necessitats de les persones d'Inca. Catalina ha estat voluntària a diverses entitats com la Casa Cuna o el Centre d'Expositors. Per la seva part, Miquel Ferrer ha desenvolupat la seva feina a l'entitat Sa Nostra i, paral·lelament, ha exercit el voluntariat a l'Associació Espanyola Contra el Càncer. Cadascun foren importants perquè l'escola Joan XXIII comencés a caminar.

El dr. Josep Reyes és el cap visible del Programa de triatge de càncer de còlon de l'hospital d'Inca. Cal destacar que gràcies a aquest programa s'ha detectat un descens del 30% de la incidència i la mortalitat per càncer de còlon entre els pacients que dóna servei el centre. El programa començà l'any 2013 a l'àrea de salut de Muro i l'any 2016 passà a l'Hospital d'Inca. En paral·lel ha estat possible, gràcies a aquesta iniciativa, desenvolupar projectes d'investigació i millores a l'assistència de pacients a mitjà i llarg termini.

Finalment, Joan Reinoso és un destacat esportista que té una història de superació personal que el fa mereixedor del guardó. A Reinoso li va caure un raig, va passar 28 dies en coma i ara triomfa en l'àmbit mundial en ciclisme adaptat. Dins el seu palmarès hi ha medalles a Campionats Mundials i Paralimpíades, entre altres competicions. Sota el lema 'Força, Voluntat i Coratge', Joan Reinoso ha protagonitzat un documental en el qual ell mateix, al costat de professionals, amics i familiars compte com ha viscut la seva brillant recuperació en aquests anys.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado