13 persones es formaran alhora que treballen durant un període d'un any.
S'ha presentat la 3ª edició del programa SOIB Formació Dual Sectors Estratègics a Inca; Concretament es tracta del projecte "Treballa la fusta" on 13 persones es formaran alhora que treballen durant 1 any
65 persones; fet que han suposat una inversió de quasi 1,2 milions d'euros. Cal subratllar que el seguiment posterior al curs ha revelat que la incorporació al mercat laboral ha estat molt pròxima.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 28/02/2019 - 08:20:00
"Per l'Ajuntament és molt important fomentar polítiques actives d'ocupació creant sinergies entre les necessitats de les empreses i els poders públics, i amb les anteriors edicions d'aquest programa els resultats.

El Centre de Formació posa en marxa el programa «Treballa la fusta» amb 13 alumnes-treballadors. La formació dual a Inca beneficia a 65 persones amb una inversió d'1,2 milions d'euros. S'ha presentat la tercera edició del programa SOIB Formació Dual Sectors Estratègics a Inca. Concretament es tracta del projecte "Treballa la fusta" on 13 persones es formaran alhora que treballen durant un període d'un any.

El Batle, Virgilio Moreno, i la regidora de Formació i Educació, Alice Weber han donat la benvinguda als alumnes-treballadors. Aquesta iniciativa suposa una inversió de 257.000 euros gràcies a la col·laboració amb el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i el cofinançament del SEPE. "Per l'Ajuntament és molt important fomentar polítiques actives d'ocupació creant sinergies entre les necessitats de les empreses i els poders públics, i amb les anteriors edicions d'aquest programa els resultats han estat excel·lents", ha explicat Weber.

Tota la part pràctica la faran íntegrament a empreses. «L’especialització i qualificació de persones és de vital importància avui en dia perquè el mercat laboral ho demanda», ha comentat Moreno.

A "Treballa la fusta" l'alumnat cursarà dos certificats de professionalitat: un de fusteria i l'altre de comerç. El certificat de comerç resulta ser molt complementari, ja que té mòduls d'atenció al client, preparació de comandes, entre altres, i són tasques que en moltes fusteries es realitzen. Tota la part pràctica la faran íntegrament a empreses. «L’especialització i qualificació de persones és de vital importància avui en dia perquè el mercat laboral ho demanda», ha comentat Moreno.

Des del Centre de Formació d'Inca s'ha realitzat una important aposta per la Formació dual en dues àrees concretes: fusteria i calçat. D'aquesta manera, han participat, en els diferents projectes, un total de 65 persones; fet que han suposat una inversió de quasi 1,2 milions d'euros. Cal subratllar que el seguiment posterior al curs ha revelat que la incorporació al mercat laboral ha estat molt pròxima al 90 per cent.

Recuperat el tram entre Inca i Selva de la Ruta Artà-Lluc. La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha visitat aquest matí el tram de la Ruta Artà-Lluc entre Inca i Selva que s’ha aconseguit obrir després d’anys tancat. A l’acte també hi han estat presents el batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el batle de Selva, Antoni Frontera. I és que la col·laboració entre institucions ha estat imprescindible per poder recuperar aquest tram de 4 km de distància i deixar-lo net de vegetació i degudament senyalitzat pel trànsit de senderistes.

D’aquesta manera, queda obert pràcticament al complet la Ruta des d’Inca fins a Lluc, a falta d’un petit tram entre Caimari i el mirador, en el qual tan ajuntament com Consell ja estan fent feina per trobar una alternativa segura a la carretera. En els darrers quatre anys s’ha aconseguit obrir i senyalitzar quasi 50 km de camins, com l’etapa 2 (Estellencs-Banyalbufar), l’etapa 7 (Son Amer-Pont Romà) de la Ruta de Pedra en Sec, o l’itinerari Lluc-Esporles, el Camí antic de Planícia o el camí de ses Tres Creus, etc.

Nova APP Senderisme a Mallorca. Durant la visita, la consellera també ha presentat als mitjans de comunicació la nova APP Senderisme a Mallorca desenvolupada pel Departament de Medi Ambient i que es podrà descarregar de manera gratuïta en unes setmanes tan per sistemes iOS com Androide. Aquesta APP dóna informació exhaustiva al senderistes sobre la Ruta de Pedra en Sec, la Ruta Artà Lluc i els itineraris familiar a Mallorca. A més, es preveu introduir noves rutes a mesura que es vagin senyalitzant.

L’aplicació dóna a l’usuari informació sobre l’itinerari seleccionat, desnivell, quants quilòmetres li manquen per arribar al seu destí i en quin punt exacte es troba. A més també senyalitza clarament els serveis i punts d’interès dels pobles o senders recorreguts. Així mateix, es té accés directe a la pàgina de reserva dels refugis del Consell de Mallorca. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado