Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema VioGén).
La Junta Local de Seguretat acorda que Inca s'integri al sistema VioGén contra la violència de gènere. La Policia Local ha incrementat en un 60% la petició de serveis per part dels ciutadans als darrers 5 anys
Des de la Guàrdia Civil, al darrer any, s'ha constat un descens del 2% en el nombre de delictes a Inca. I, paral·lelament, ha augmentat un 5% el nombre de delictes que s'han esclarit.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 04/03/2019 - 02:34:00
Així, des del 2014 al 2018 s'ha passat de poc més de 3.000 peticions a més de 5.000. També, s'ha recordat que durant el 2019 s'anirà, progressivament, augmentant el planter de la policia fins a un total de 6 agents.

La Junta Local de Seguretat acorda que Inca s'integri al sistema VioGén contra la violència de gènere. La Policia Local ha incrementat en un 60% la petició de serveis per part dels ciutadans als darrers 5 anys. La sala de plens de l'Ajuntament d'Inca ha acollit la primera Junta Local de Seguretat del 2019. A la reunió hi ha estat present el Batle, Virgilio Moreno, la regidora de Seguretat, Antonia Triguero, representants de tots els partits polítics, representants de la Delegació de Govern, Policia Local i Guàrdia Civil.

Durant la trobada s'han tractat diferents assumptes relatius al municipi. Entre els principals assumptes cal subratllar que s'ha aprovat que Inca s'adhereixi al Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema VioGén). Es tracta que els agents locals participen de l'execució i seguiment de les mesures policials i judicials acordades per a la protecció de víctimes de violència de gènere residents en el terme municipal. «Aquesta és una passa més que feim des del Consistori per lluitar contra aquesta xacra, ja que som la institució més propera per les inqueres», ha dit Moreno.

Aquestes actuacions tindran com a premisses fonamentals la garantia de protecció a la víctima. Per a fer el seguiment de la distribució i protecció de les víctimes, es mantindran reunions de coordinació.

El procediment operatiu del VioGén estableix els criteris d'actuació coordinada entre la Policia Local d'Inca i la Guàrdia Civil (Lloc principal d'Inca), així com les pautes que han de seguir-se en aquelles actuacions derivades de supòsits de violència de gènere. Aquestes actuacions tindran com a premisses fonamentals la garantia de protecció a la víctima. Per a fer el seguiment de la distribució i protecció de les víctimes, es mantindran reunions de coordinació entre ambdós cossos.

Per altra banda, durant la reunió de la Junta Local de Seguretat s'ha subratllat que la Policia Local ha tengut un augment important de demanda de serveis als darrers anys. Així, des del 2014 al 2018 s'ha passat de poc més de 3.000 peticions a més de 5.000. També, s'ha recordat que durant el 2019 s'anirà, progressivament, augmentant el planter de la policia fins a un total de 6 agents. Des de la Guàrdia Civil, al darrer any, s'ha constat un descens del 2% en el nombre de delictes a Inca. I, paral·lelament, ha augmentat un 5% el nombre de delictes que s'han esclarit.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado