40 alumnes-treballadors/es a aprofitar l'experiència en Inca
Inca: 40 persones majors de 30 comencen un contracte de formació i aprenentatge a Inca per a un any, gràcies al programa SOIB 30 formació i ocupació
Per últim, «Es Rosset» la finalitat és dotar de noves estructures i millorar les instal·lacions amb elements de fusteria i moble a les diferents instal·lacions municipals i educatives.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/03/2019 - 02:09:00
«És un orgull saber que moltes de les 120 persones majors de 30 anys obtenen un lloc de feina després de participar d'aquests programes» ha comentat Weber. El batle Moreno, ha afegit: «L'Ajuntament".

40 persones majors de 30 comencen un contracte de formació i aprenentatge a Inca per a un any, gràcies al programa SOIB 30 formació i ocupació. El Centre de Formació d'Inca ha donat la benvinguda a l’alumnat que, durant un any, participarà de quatre programes mixts per a majors de 30 anys: SOIB 30 formació i ocupació. El Batle Virgilio Moreno, la regidora de Formació i Educació, Alice Weber i el director del SOIB, Pere Torrens, han engrescat als 40 alumnes-treballadors/es a aprofitar l'experiència per aconseguir un certificat de professionalitat mitjançant formació i ocupació.

En total, els quatre programes han tengut un cost aproximat de 810.000 euros; finançat per la LXIV Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, amb la participació del SOIB. «És un orgull saber que moltes de les 120 persones majors de 30 anys obtenen un lloc de feina després de participar d'aquests programes» ha comentat Weber. El batle Moreno, ha afegit: «L'Ajuntament haurà tengut en compte tots els perfils d'edat en les polítiques actives d'ocupació».

“ Inca en Xarxa” i “Inca Digital 4.0” tenen per objectiu principal qualificar a l’alumnat per a realitzar tasques de recepció bàsiques en hotels, serveis d'atenció al client, a més de tasques administratives.

«Inca Connecta» és la tercera edició d'un programa en el qual es forma a persones desocupades per desenvolupar tasques de manteniment d'instal·lacions hoteleres i allotjaments, aportant polivalència i capacitat de realitzar reparacions de diferent tipus. D'aquesta manera, l’alumnat-treballador assoleix coneixements d'electricitat, telecomunicacions, llanterneria, calefacció i climatització. Cal assenyalar que la pràctica és una constant en el període formatiu i col·labora en reparacions a diferents immobles públics.

“ Inca en Xarxa” i “Inca Digital 4.0” tenen per objectiu principal qualificar a l’alumnat per a realitzar tasques de recepció bàsiques en hotels, serveis d'atenció al client, a més de tasques administratives (arxivar, escanejar, digitalitzar...). A més, al segon d'ells, es completa la formació amb coneixements d'atenció al client i en llengua anglesa. En ambdós hi ha hagut un fort component pràctic; fet pel qual realitzaran tasques d'informació, digitalització de documentació municipal, realització d'enquestes de satisfacció, entre altres feines. Per últim, «Es Rosset» la finalitat és dotar de noves estructures i millorar les instal·lacions amb elements de fusteria i moble a les diferents instal·lacions municipals i educatives.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo Esperemos que otros municipios también se sumen al proyecto