Des de l'àrea de Formació, amb aquest programa, es continua amb l'aposta ferma
Amb l'objectiu que les empreses del sector del calçat puguin trobar personal qualificat, des de l'Ajuntament d'Inca es posa en marxa "Inca Goodyear", amb 14 alumnes- treballadors, que pertany al Programa SOIB
«Per nosaltres és vital que les empreses creguin en el projecte i que ens transmetin les seves necessitats per millorar la formació de l'alumnat; sempre adreçada a cobrir les necessitats del mercat laboral».
AGENCIA MANACORNOTICIAS 29/03/2019 - 08:30:00
Programa SOIB Dual Sectors Estratègics. Es tracta de la tercera edició d'aquest programa amb el qual es pretén oferir una oportunitat laboral a joves desocupats del municipi.

Inca aposta pel sector del calçat com a nínxol de feina pels joves a través del programa SOIB Dual Sectors Estratègics. Amb l'objectiu que les empreses del sector del calçat puguin trobar personal qualificat, des de l'Ajuntament d'Inca es posa en marxa "Inca Goodyear", amb 14 alumnes- treballadors, que pertany al Programa SOIB Dual Sectors Estratègics. Es tracta de la tercera edició d'aquest programa amb el qual es pretén oferir una oportunitat laboral a joves desocupats del municipi.

Alice Weber, regidora d'Educació i Formació de l'Ajuntament d'Inca i Llorenç Pou, director general d'Ocupació i Economia, han donat la benvinguda a l'alumnat. Des de l'àrea de Formació, amb aquest programa, es continua amb l'aposta ferma per polítiques actives d'ocupació. «Aquestes iniciatives tenen una doble compensació, per una banda es contribueix al desenvolupament econòmic de les empreses i per l'altra banda es dóna una oportunitat a joves que encara no han trobat el seu lloc al món laboral», ha relatat Weber.

També cal ressaltar que a l'hora d'escollir el nom del programa es va decantar per «Goodyear» perquè fa referència al sistema que es va importar a Inca per la fabricació de calçat d'alta qualitat.

"Inca Goodyear" és un programa de formació que es basa en un règim d'alternança amb l'ocupació, és a dir, t'ofereixen la possibilitat d'obtenir una qualificació professional a la vegada que desenvolupes una activitat professional retribuïda relacionada amb la formació, a través del contracte per a la formació i l'aprenentatge.

El projecte amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic D’Ocupació Estatal (SEPE) respon a la necessitat de les empreses de calçat de tenir personal qualificat, perquè tenen planters d'edat elevada. Per l'experiència del Centre de Formació d'Inca, aquest tipus de projectes té uns percentatges d'inserció molt alt.

Durant l'acte de benvinguda s'ha agraït la col·laboració de les empreses Bestard, Lottuse, Carmina i Ballco. «Per nosaltres és vital que les empreses creguin en el projecte i que ens transmetin les seves necessitats per millorar la formació de l'alumnat; sempre adreçada a cobrir les necessitats del mercat laboral», ha explicat Weber.

Aquesta especialitat formativa que no existeix, el que ha fet l'Ajuntament és una proposta de programa formatiu que s'ha incorporat al catàleg SEPE i que suposa una passa endavant per adaptar-se a les necessitats d'aquesta indústria a la comarca el Raiguer. També cal ressaltar que a l'hora d'escollir el nom del programa es va decantar per «Goodyear» perquè fa referència al sistema que es va importar a Inca per la fabricació de calçat d'alta qualitat durant la segona meitat del segle passat.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo para Inca y su industria del calzado. Ojalá otros consistorios lo aplicasen