M. Soledat Cladera, Marlene Bosch, Antònia Rosa Huguet, Mintegi.
La XIII edició d’Incart continua la seva internalització amb projectes procedents de França i del Regne Unit. Del 5 d’abril al 4 de maig la XIII edició es realitzarà a 7 espais de la ciutat
Marga Rotger, Ana María Martínez Snape, Elvira Heras Martí, Carmen Bizarre, Eva Vázquez – Kokonekoeve, Wai Kit Lam, Jan Doms, Jorge Cabral, Antonio Navarro, Projecte Socioeducatiu Naüm.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/04/2019 - 09:08:00
Agustín Martínez, Lorena de Gracia, Ignacio Heredia, Toni Ferrer, Piti Oleza, Laurie Pearsall, Toni Torres (projecte solidari), Steak Tartar – Estíbaliz Mintegi i Jon Cilveti,

La XIII edició d’Incart continua la seva internalització amb projectes procedents de França i del Regne Unit. Del 5 d’abril al 4 de maig la XIII edició d’Incart es realitzarà a 7 espais de la ciutat. El Batle d'Inca, Virgilio Moreno i el tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez, juntament amb els membres d'Incart, els responsables dels espais expositius i diversos artistes, han presentat les novetats d'enguany.

La internalització del festival i la interrelació entre espais i agents artístics es palesa al festival. Enguany s’ha produït un augment considerable de projectes amb un procedència internacional. «Hi ha un creixent interés per Incart tant per part del públic com per part dels artistes; un exemple molt clar són les plataformes o festivals similars que han contactat amb l’organització per establir xarxes entre els artistes», ha explicat Rodríguez.

Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, IES Berenguer d’Anoia – alumnes de batxillerat artístic, Ana del Valle Ojeda, Alejandría Cinque, Elia Bárez, Marcos Juncal, Ivan Montaña, Randomagus.

Per enguany són moltes les novetats. A través del projecte francés "C’est bien parti", coordinat per Marcos Vidal i Françoise Rod. Onze artistes són els encarregats de donar forma a una mostra plural a la Sala de Vidre del Claustre de Sant Domingo, on demostren que a traves d’iniciatives artístiques i mostres similars com Incart es poden fer projectes d’intercanvi a diferents indrets geogràfics. A Sa Quartera Centre d’Art, es presentarà l’exposició col·lectiva "Playing Around" de la mà de tres artistes de la Gran Bretanya, Finlàndia i Holanda comissariats per Marcos Vidal, que s’uniran amb la pràctica artística de tres artistes residents a Mallorca.

"Folder Project Incart" és el nom amb el qual es recullen quatre serigrafies, realitzades a l’Espai Sant Marc, dels artistes Marcos Vidal, Francisco García, Antoni Garreta i David Campaner, que han estat vinculats al festival des dels seus inicis o s’hi han incorporant al llarg de la seva expansió. El seu nombre augmentarà, ja que a la present edició es convidarà dos artistes més a formar part d’aquesta carpeta. Un punt que es recupera és el disseny. Sota el títol "Punt de disseny" la sala de lectura del Claustre de Sant Domingo acollirà la mostra de quatre dissenyadors o artistes vinculats al món de la moda. Carmen Bizarre, Xicoia, Elvira Heras i Pep Guerrero transformaran aquest espai i el pati del Claustre.

Dins el panorama illenc, es continua la relació establerta a edicions passades amb el Casal de Cultura de Can Gelabert, a Binissalem, on de nou es realitzaran tres exposicions individuals. Sa Quartera Centre d'Art, el Claustre de Sant Domingo, el Casal de Cas Metge Cifre i el Casal de Cultura són els espais gestionats per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Inca, als quals s’afegeixen Sa Galeria de Can Marc, Arte 38 i la Fundació es Convent, són els espais on es podrà gaudir de la XIII edició d’Incart.

Els artistes d'aquesta edició són els següents: Marga Rotger, Ana María Martínez Snape, Elvira Heras Martí, Carmen Bizarre, Eva Vázquez – Kokonekoeve, Wai Kit Lam, Jan Doms, Jorge Cabral, Antonio Navarro, Projecte Socioeducatiu Naüm – Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, IES Berenguer d’Anoia – alumnes de batxillerat artístic, Ana del Valle Ojeda, Alejandría Cinque, Elia Bárez, Marcos Juncal, Ivan Montaña, Randomagus – Agustín Martínez, Lorena de Gracia, Ignacio Heredia, Toni Ferrer, Piti Oleza, Laurie Pearsall, Toni Torres (projecte solidari), Steak Tartar – Estíbaliz Mintegi i Jon Cilveti,

M. Soledat Cladera, Marlene Bosch, Antònia Rosa Huguet, Mintegi, Projecte Playing Around (Yvo Van Der Vat, Jukka Vikberg, Christine Gist –artistes comissariats per Marcos Vidal–, Marga Rotger, Marcos Juncal, Lorena de Gracia), Toni Salom, Reyes Marfil, El.Rol.artworks – Elena Abeni, Cruz Ugarte, Joan Cabrer, Lina Ardiñach, Cachorro Lozano – Daniel Lozano, Victòria Garcia Masdeu, Projecte C’est bien parti (Angelica, Antje Poppinga, Christiane Ainsley, Gilles Boudot, Jean-Louis Paquelin, John Francis, Madeleine Doré, Michel Muraour, Thierry Azam, Valérie Morraja, Françoise Rod), Toshi, Incart Folder Project (Marcos Vidal, Toni Garreta, Francisco García, David Campaner), José Carlos Bonet Vallribera, Arol – Ariel Ferrante, Miss Beige, Xicoia – Àngela Vallori, María Lorente Becerra, Pep Guerrero, El dios de los tres.

Cal recordar que Incart neix al 2007 amb un objectiu bàsic: acostar l'art als ciutadans. Amb aquesta finalitat es convida els visitants a entrar tant en espais públics com privats a on es puguin observar diverses propostes artístiques. Així, la intenció és que el públic interaccioni amb l'art contemporani a través de les diferents possibilitats plàstiques actuals..

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Interesante para Inca y Baleares en general