Com narra l'historiador Biel Company Rubio-.
Inca: El Dijous Gros 2019 presenta un extens programa amb més de 30 activitats i l'oferta gastronòmica de plats cuinats amb faves i amb l'actuació de Trio Tomajazz
Durant l'horabaixa, els més petits podran gaudir de jocs populars i tradicionals com bitlles, carreres de sacs, joc d'estirar la corda, o tir amb fona a càrrec de la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 29/04/2019 - 11:57:00
Dijous Gros i, a més, estén les seves activitats a tot el cap de setmana. «Preservant l'essència d'aquesta festa hem volgut afegir-hi més contingut per motivar als inquers de totes les edats a participar».

El Dijous Gros 2019 presenta un extens programa amb més de 30 activitats i l'oferta gastronòmica de plats cuinats amb faves. Inca celebrarà el Dijous Gros el pròxim 9 de maig, una festivitat que es va recuperar fa uns anys i que parteix de l'essència que caracteritza Inca: ser un punt de trobada; amb els mercaders i firaires de sempre, però amb faves per menjar i activitats especials -com narra l'historiador Biel Company Rubio-.

El Batle, Virgilio Moreno, acompanyat de la regidora de Fires, Antònia Sabater, la regidora de Mercats, María José Fernández i altres membres del Consistori, juntament amb representants de Ca n'Ignasi, Inca Solidaria, Sindicat Obrer de la Pau, Rata Corner Cultura, associacions de Gent Gran i l'Associació de Comerciants i Restauradors d'Inca han presentat les novetats de la nova edició d'aquesta Fira. «Hem de destacar l'augment d'activitats, més de 30, que la gent de qualsevol edat podrà gaudir per celebra el Dijous Gros», ha comentat Moreno.

Fira. «Hem de destacar l'augment d'activitats, més de 30, que la gent de qualsevol edat podrà gaudir per celebra el Dijous Gros», ha comentat Moreno.

Com cada any, el dia del Dijous Gros, es podrà gaudir a la plaça de l'Aigua del tradicional dinar solidari de faves, enguany es donarà la recaptació a l'ONG Inca Mallorca Solidària. Al matí la plaça Mallorca acollirà la segona edició de la Fira de la Gent Gran. Com a novetat, Tinta Il·lustre 2019 · II Festival de l'Àlbum Il·lustrat i del Llibre Infantil a Inca s'incorpora al Dijous Gros i, a més, estén les seves activitats a tot el cap de setmana. «Preservant l'essència d'aquesta festa hem volgut afegir-hi més contingut per motivar als inquers de totes les edats a participar», ha explicat Sabater.

Durant l'horabaixa, els més petits podran gaudir de jocs populars i tradicionals com bitlles, carreres de sacs, joc d'estirar la corda, o tir amb fona a càrrec de la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca. També pels nins i nines hi haurà un taller de circ, un contacontes, teatre, espectacles musicals i un taller de rugbi a càrrec del Mallorca Bocs Rugby Club. Cap al vespre, es podrà participar d'una classe de zumba i ball en línia a càrrec de Valeria Marín i Joan Morro a la plaça de Santa Maria la Major. Finalment, la jornada clourà amb l'actuació de Trio Tomajazz, amb la col·laboració del Conservatori Municipal de Grau Mitjà Antoni Torrandell d'Inca.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado