Serveis de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari Son Espases
Ginecologia de l’Hospital de Manacor ha fet possible implementar el programa de reconstrucció mamària de les pacients de la comarca de Llevant a qui s’ha extirpat un càncer de mama
Per això, poder oferir a l’Hospital de Manacor aquest tipus de cirurgia reconstructora de la mama és un pas molt important per a la sanitat balear i una avanç en matèria d’igualtat en l’accés als recursos sanitaris.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/05/2019 - 12:25:00
Aquesta setmana s’ha realitzat la primera reconstrucció mamària a l’Hospital de Manacor gràcies a l’equip de cirurgia conjunt dirigit pel Dr. Luis Parra, cirurgià plàstic, i el Dr. Javier Agüera.

La col·laboració entre els serveis de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari Son Espases i de Ginecologia de l’Hospital de Manacor ha fet possible implementar el programa de reconstrucció mamària de les pacients de la comarca de Llevant a qui s’ha extirpat un càncer de mama.

En paraules del cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Javier Agüera, “el càncer de mama és el primer càncer quant a freqüència en les dones, i les Illes Balears és una de les comunitats autònomes amb més incidència. El fet que cada vegada sigui més freqüent en dones joves fa que sigui més prioritari oferir la possibilitat de realitzar una cirurgia reparadora de la mama després d’una intervenció quirúrgica per extirpar un càncer de mama”.

En paraules del cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Javier Agüera, “el càncer de mama és el primer càncer quant a freqüència en les dones, i les Illes Balears és una de les comunitats autònomes amb més incidència.

Després d’uns mesos de preparació i coordinació, aquesta setmana s’ha realitzat la primera reconstrucció mamària a l’Hospital de Manacor gràcies a l’equip de cirurgia conjunt dirigit pel Dr. Luis Parra, cirurgià plàstic, i el Dr. Javier Agüera. A aquesta primera intervenció en seguiran d’altres durant el mes de maig, de manera que quedarà establert un circuit que oferirà a les pacients del Sector Sanitari de Llevant aquesta possibilitat reparadora a l’Hospital de Manacor mateix, sense necessitat de derivar-les al centre de referència (Son Espases).

El cap del Servei de Ginecologia ha destacat que “la cirurgia reparadora de la mama en una dona que ha patit càncer de mama no és només una qüestió estètica, sinó de qualitat de vida. Les conseqüències psicològiques d’una intervenció necessària per extirpar el càncer —que pot arribar a ser molt mutilant— poden arribar a ser molt greus, i per això recuperar la imatge corporal pròpia és essencial per reintegrar-se a la vida social i afectiva després d’enfrontar-se al càncer de mama”.

Per això, poder oferir a l’Hospital de Manacor aquest tipus de cirurgia reconstructora de la mama és un pas molt important per a la sanitat balear i una avanç en matèria d’igualtat en l’accés als recursos sanitaris.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
julia
un gran equipo .gente profesional y con mucha psicologia . hablo por experiencia propia .
Manacori
Més atrassats impossible, fa estona que s'hauria de fer