Preveu l’expropiació de 7 parcel·les als voltants del Teatre Principal d’Inca
L’Ajuntament d’Inca aprova la signatura de 2 convenis de col·laboració amb el Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics per valor d’ 1.400.000 euros
“Amb aquests projectes potenciarem l’oferta turística del centre d’Inca i podrem disposar de nous espais públics on es podran dur a terme infinitat d’activitats i esdeveniments per dinamitzar la ciutat”.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 02/09/2019 - 03:27:00
projecte d’esponjament del casc antic amb la demolició dels edificis afectats per les obres de reforma i ampliació del Teatre Principal, que tindrà un cost màxim de 645.372,29 euros.

L’Ajuntament d’Inca aprova la signatura de 2 convenis de col·laboració amb el Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics per valor d’ 1.400.000 euros. La comissió de Medi Ambient i Model de Ciutat de l’Ajuntament d’Inca ha dictaminat avui l’aprovació de la signatura de dos convenis de col·laboració amb el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’ Oferta de l’Illa de Mallorca (Borsa d’Allotjaments Turístics) del Govern de les Illes Balears. El primer dels acords regula l’execució del projecte d’esponjament del casc antic amb la demolició dels edificis afectats per les obres de reforma i ampliació del Teatre Principal, que tindrà un cost màxim de 645.372,29 euros.

Aquest conveni preveu l’expropiació de 7 parcel·les als voltants del Teatre Principal d’Inca per dotar la zona d’un nou espai públic de més de 700 m². Aquest nou equipament municipal permetrà dinamitzar el barri amb un espai per organitzar activitats i esdeveniments; i alhora donar més rellevància a aquest edifici catalogat quan entri en funcionament.

Aquest conveni preveu l’expropiació de 7 parcel·les als voltants del Teatre Principal d’Inca per dotar la zona d’un nou espai públic de més de 700 m². Aquest nou equipament municipal permetrà dinamitzar el barri.

L’altre conveni de col·laboració estableix l’execució de les obres del projecte de reforma de la plaça del mercat cobert, integració i embelliment del casc antic d’Inca per millorar l’espai públic existent. Les obres consistiran en l’eliminació de part del mur, la rampa d’accés a l’aparcament i el porxo d’accés a la plaça amb la finalitat de donar continuïtat visual i física a més barriades i l’entorn del Mercat, millorant també els seus accessos. A més, es modificarà tota la pavimentació i es crearan noves zones de vegetació. El pressupost d’execució d’aquest projecte, que neix amb la finalitat de convertir aquesta zona en punt neuràlgic del centre urbà, és de 750.000 euros.

D’aquesta manera, la inversió total aprovada amb aquests dos convenis entre l’Ajuntament d’inca i la Borsa d’Allotjaments Turístics accedeix a 1.397.373 euros. La Borsa d’Allotjaments aporta 1 milió d’euros (500.000 euros per a cada projecte) i la resta de diners són aportats per l’Ajuntament d’Inca. “Amb aquests projectes potenciarem l’oferta turística del centre d’Inca i podrem disposar de nous espais públics on es podran dur a terme infinitat d’activitats i esdeveniments per dinamitzar la ciutat”, ha explicat el batle Virgilio Moreno.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado