Es tractaran de col·laboracions en una de les peces del concert...
L’Ajuntament d’Inca renova el seu compromís amb l’Orquestra de Cambra de Mallorca: La present Temporada, que avui s’ha presentat, porta el sobrenom de “Els clàssics”
El primer dels monogràfics serà destinat a Joseph Haydn i tindrà lloc els dies 19 d’octubre de 2019 a les 20h a l’Auditori de Porreres i el 20 d’octubre de 2019 a les 19h a l’Església des Convent de Pollença.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/09/2019 - 11:21:00
29 de juny de 2020 al Claustre de Sant Domingo en el marc del Festival Inclàssic, del qual l’Orquestra de Cambra de Mallorca n’és resident. Està previst la repetició d’aquest concert fora de l’illa, dates i lloc a confirmar.

L’Ajuntament d’Inca renova el seu compromís amb l’Orquestra de Cambra de Mallorca. L’Orquestra ha presentat avui al Claustre de Sant Domingo el seu programa d’activitats per a la temporada 2019-2020. El Claustre de Sant Domingo ha estat l’escenari escollit per presentar la temporada 2019-2020 de l’Orquestra de Cambra de Mallorca. L’acte ha comptat amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno; la regidora de cultura, Alice Weber; el director de l’Escola de Música Municipal d’Inca Antoni Torrandell, Marcelino Minaya; el director artístic de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, Bernat Gerard Quetglas; el gerent de l’Orquestra de Cambra de Mallorca, Joaquim Garcia; i el gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Malondra.

L’Orquestra de Cambra de Mallorca i l’Ajuntament d’Inca han renovat un any més el seu conveni de col·laboració. Així, l’Orquestra seguirà gaudint de les instal·lacions del Conservatori d’Inca com a seu d’assajos i de la seva activitat. Així mateix, continuarà com a orquestra resident del Festival Inclàssic, que se celebra durant el mes de Juny. A més es reprendran les activitats dirigides a escolars de la ciutat i s’enfortiran els llaços amb els alumnes del Conservatori. “D’aquesta manera, progressivament anam adquirint més protagonisme dins el municipi i els seus ciutadans. Tenir la seu al centre de Mallorca, ens permet accedir a pobles que habitualment no compten amb actuacions d’orquestres”, ha destacat Bernat Gerard Quetglas.

El segon monogràfic tindrà lloc el dissabte 14 de març del 2020 a les 20h a l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar i el diumenge 15 de març de 2020 a les 19h a l’Auditori de Porreres.

Temporada 2019 -2020 “Els clàssics”. La present Temporada, que avui s’ha presentat, porta el sobrenom de “Els clàssics”, ja que els seus concerts versaran al voltant d’aquells que foren els pares de la música clàssica: Haydn, Mozart i Beethoven. El primer dels monogràfics serà destinat a Joseph Haydn i tindrà lloc els dies 19 d’octubre de 2019 a les 20h a l’Auditori de Porreres i el 20 d’octubre de 2019 a les 19h a l’Església des Convent de Pollença. El concert comptarà amb la presència destacada d’una de les joves violoncel·listes europees més aclamada i reconeguda, la polonesa Zuzanna Sosnowska.

El segon monogràfic tindrà lloc el dissabte 14 de març del 2020 a les 20h a l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar i el diumenge 15 de març de 2020 a les 19h a l’Auditori de Porreres. Aquestes actuacions estaran dedicades al compositor alemany Ludwig van Beethoven i a la seva Tercera Simfonia “Heroica”. L’últim monogràfic serà el dedicat a Wolfgang Amadeus Mozart. Aquest es durà a terme el dissabte 2 de maig de 2020 a les 20h a l’Església de Sant Marçal de Marratxí i el diumenge 3 de maig de 2020 a les 19h al Teatre de Llubí. S’interpretarà un dels concerts per a piano més famosos del compositor, el Concert núm.9 “Jeunhomme”.

Els concerts de Temporada es complementaran com tots els anys amb concerts extraordinaris. Estan previstes dues produccions: La primera es tracta d’una producció ja de l’any passat “Història d’un Soldat” d’Ígor Stravinsky. Per últim, l’Orquestra de Cambra de Mallorca presentarà “Cordes de la Mediterrània”. Projecte en el qual l’Orquestra estarà composta tan sols per orquestra de cordes i en la que s’interpretarà música per aquesta formació d’autors catalans, mallorquins i valencians. El concert tindrà lloc el dissabte 29 de juny de 2020 al Claustre de Sant Domingo en el marc del Festival Inclàssic, del qual l’Orquestra de Cambra de Mallorca n’és resident. Està previst la repetició d’aquest concert fora de l’illa, dates i lloc a confirmar.

Com en tots els anys, l’Orquestra posarà aquesta temporada també especial accent en la funció socioeducativa en cada municipi que visiti. Durant tots aquests anys passats s’han fet assajos oberts a escolars, xerrades a escoles de música i concerts de difusió als carrers i places on s’actua. Enguany però, a més de mantenir tot aquest tipus d’activitats, es vol enfortir el paper que pot jugar l’Orquestra com a referent de futur pels alumnes d’Escoles de Música.

Per aconseguir aquest objectiu la novetat que s’incorporarà és la possibilitat d’incloure en tots els concerts músics de les escoles de música o fins i tot escoles de primària d’aquells municipis que es visitaran. Es tractaran de col·laboracions en una de les peces del concert; algunes d’elles per als més petits i en altres ocasions per a alumnes ja més avançats. Amb això es pretén estimular la motivació dels alumnes i fer que es familiaritzin amb l’orquestra.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Incanosomtots
Podrían hacer cosas para todos los inqueros no solo para 1 docena y para hacer la fotito, ya son patéticos no se dan cuenta que todas las fotos son iguales