Enguany, els guardons Gota d’Oli han estat per als centres educatius
Lliurament del premi Gota d’Oli 2019: Obsequi, representants dels IES d’Alcúdia, Calvià, Sóller i Son Servera, F. P. Juníper Serra de Palma i l’Escola d’Hoteleria de Balears
Enguany, els guardons Gota d’Oli han estat per als centres educatius que imparteixen els estudis de cuina i restauració, mitjançant els quals s’introdueixen als futurs professionals coneixements en relació.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/10/2019 - 12:05:00
Denominació d’Origen Oli de Mallorca juntament amb la institució insular, que reconeix persones, entitats o institucions que amb la seva tasca difonen l’oli d’oliva de Mallorca i promouen el seu consum.

Lliurament del premi Gota d’Oli 2019. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha presidit avui horabaixa a Palau Reial el lliurament dels premis Gota d’Oli 2019, unes disticions que enguany arriben a la 14ena edició. Es tracta d’un guardons que concedeix el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca juntament amb la institució insular, que reconeix persones, entitats o institucions que amb la seva tasca difonen l’oli d’oliva de Mallorca i promouen el seu consum.

Enguany, els guardons Gota d’Oli han estat per als centres educatius que imparteixen els estudis de cuina i restauració, mitjançant els quals s’introdueixen als futurs professionals coneixements en relació a l’oli de Mallorca, les seves característiques i aplicacions en la gastronomia.

Consell, Catalina Cladera, durant l’acte, qui ha encoratjat tothom «a consumir i utilitzar el nostre oli d’oliva, tant als consumidors com als hotels i restaurants de la nostra illa».

Han recollit els diplomes, la gota d’oli de fusta i una botella d’oli de Mallorca com a obsequi, representants dels IES d’Alcúdia, Calvià, Sóller i Son Servera, el centre integral de Formació Professional Juníper Serra de Palma i l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears. Entre els qui han recollit el premi hi havia estudiants, professors i directors dels centres.

«Dins la aposta convençuda del Consell de Mallorca pel producte local, vull encoratjar als productors a continuar treballant perquè l’oli d’oliva mantingui la seva qualitat i el seu prestigi arreu del món», ha apuntat la presidenta del Consell, Catalina Cladera, durant l’acte, qui ha encoratjat tothom «a consumir i utilitzar el nostre oli d’oliva, tant als consumidors com als hotels i restaurants de la nostra illa».

A l’acte de lliurament dels guardons han assistit també el president del Consell Regulador de l´Oli de Mallorca, Sebastià Solivellas Salvà, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora i la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears, Mae de la Concha, entre altres representants. 

El Tribunal Constitucional desestima el recurso contra la Ley de Caminos Públicos y Rutas Senderistas de Mallorca y Menorca. El Consejo de Mallorca celebra esta sentencia que refuerza la ley impulsada por la institución insular para garantizar los derechos de los ciudadanos a disfrutar de estos espacios

El Tribunal Constitucional ha decidido desestimar el recurso de inconstitucionalidad interpuesto contra el arte. 50 de la Ley 13/2018, de 28 de diciembre, de caminos públicos y rutas senderistas de Mallorca y Menorca por más de cincuenta diputados del grupo parlamentario popular en el Congreso de los Diputados.

Esta ley, impulsada y elaborada por el Consejo de Mallorca y aprobada por el Parlamento de las Islas Baleares con mayoría absoluta el día 28/12/2018 da respuesta a la necesidad de establecer un régimen jurídico por los caminos públicos para poder recuperarlos y promover su uso y defensa. Así mismo, proporciona un marco legal para rutas de interés senderista existentes y abre la posibilidad de poder crear de nuevas.

Esto garantiza el derecho a las personas a disfrutar de la red de caminos públicos que conforman el paisaje de nuestra isla, un derecho que reconoce y avala la sentencia pronunciada por el Pleno del Tribunal Constitucional. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado