Presentació del documental
Cinètica Produccions presenta el documental de creació El regne de Momeràlia
Dirigit per Luis Ortas, narra, en clau de conte, la història del Casal Solleric i dels seus habitants, els Morell, entre finals del segle XIX i principis del segle XX, la presentació tindrà lloc el 4 de maig al mateix Casal Solleric de Palma a les 20h
Cinètica Produccions 29/04/2011 - 10:28:57
La productora mallorquina Cinètica Produccions presentarà el proper 4 de maig a les 20h al Casal Solleric la seva darrera producció, El regne de Momeràlia, un documental de creació dirigit per Luis Ortas que narra la història de la Palma de finals del segle XIX i principis del segle XX a través de la mirada i els records dels que van ser els habitants del Casal Solleric, en aquell temps anomenat Can Morell.

Concha Morell, néta del pintor mallorquí Faust Morell i Bellet i hereu del títol de marquès de Solleric, ens introdueix amb el seu testimoni en l’exquisit món aristocràtic palmesà de principis del segle passat, una època d’importants canvis socials, econòmics i artístics per Espanya i per la resta d’Europa. Can Morell era aleshores sovint visitada pels intel·lectuals, artistes i aristòcrates més destacats, com l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, Manuel de Falla o Joaquín Sorolla. En la seva imaginació de nina, Concha Morell va inventar un món paral·lel anomenat Regne de Momeràlia, què reflectia i immortalitzava un estil de vida, el de la noblesa, que amb l’arribada del capitalisme i la burgesia començava a perillar.

El documental, què ha comptat amb el recolzament de l’Ajuntament de Palma i d’IB3 Televisió de les Illes Balears, té prevista la seva estrena a televisió el 2011. La presentació del documental al Casal Solleric és oberta al públic, tot i que l’aforament és limitat. En aquest sentit, Cinètica Produccions recomana reservar plaça a tots aquells que hi vulguin assistir-hi, reserva que poden fer contactant a la productora a l’adreça de correu electrònic info@cinetica.tv o al telèfon 971 601 498.

El director, Luis Ortas

Luis Ortas, fundador i productor executiu de Cinètica Produccions, ha dirigit i produït un gran nombre de projectes audiovisuals a Mallorca i a l’estranger. Entre els seus treballs com a director, trobem el documental sobre l’artista Miquel Barceló Mar de Fang, la sèrie documental sobre la Guerra Civil a les Illes Balears Memòria i Oblit d’una Guerra, o el documental sobre els orígens mediterranis de l’escriptor Albert Camus Amour de Vivre. A banda d’això, Luis Ortas és cofundador de l’Associació de Cineastes de les Illes Balears (ACIB), de la què va ser president fins al 2010, i del Cluster Audiovisual de les Illes Balears (CLAB); i forma part del Consell Assessor d’Audiovisuals del Consell de Mallorca i del Consell de les Arts de l’Ajuntament de Palma. Entre 1997 i 2010 va ser també professor del master M.A.I.S.C.A. de síntesi d’imatge i animació per ordinador 3D, impartit per la Universitat de les Illes Balears (UIB).

La productora, Cinètica Produccions

Cinètica Produccions és una productora audiovisual creada per Luis Ortas el 2007. Entre els seus treballs, trobam anuncis publicitaris i vídeos promocionals per a diverses institucions, videoclips i reportatges de grups musicals com Sterling, Antònia Font o John Tirado.

Durant els darrers anys, la productora s’ha trobat immersa en la producció de Memòria i Oblit d’una Guerra, una sèrie de 37 capítols sobre la Guerra Civil a les Illes Balears per a Televisió de Mallorca. L’any 2008, la sèrie va ser reconeguda amb el guardó Miquel dels Sants Oliver que atorga l’Obra Cultural Balear (OCB) als Premis 31 de Desembre.

Recentment, Cinètica ha estrenat Amour de Vivre, un documental per a IB3 sobre els orígens menorquins de l’escriptor i filòsof francès Albert Camus. El documental es va exhibir dins del marc de l’ExpoLangues al febrer de 2010. També va ser sel·leccionat al Festival Movimed de Marsella (França) al gener de 2010, i s’ha projectat al Teatre Municipal de Palma. Pròximament el podrem veure també a la seu de l’Institut Ramon Llull a París, a la fundació de l’autor Rencontres Mediterranées a Aix-en-Provence (França), a l’Institut Francès de València en el marc d’un homenatge a Albert Camus, i també participant en diversos festivals internacionals de documental.

El 2010, Cinètica ha produït Plenamar, un curtmetratge de 18’ en català que constitueix la seva primera incursió en el món de la ficció. El rodatge ha tingut lloc en diverses localitzacions del sud de Mallorca i ha comptat amb un equip artístic de procedència balear i catalana. En el 2011, Cinètica ha estrenat la segona part del documental Rutes del Silenci, una idea orgininal de José Luís Ginard i la Fundación Vicente Ferrer que compta amb la col·laboració de TV Mallorca. El proper dia 4 de maig, Cinètica presentarà el seu darrer documental, El regne de Momeràlia, al Casal Solleric de Palma de Mallorca a partir de les 20h.
Reciente
Visto
Comentado