Divendres a Manacor al restaurant Mig i Mig
Presentació del llibre de Pere Sampol 'Espanya no té remei. Un mallorquí al Senat' a Manacor
Tractat amb una gran dosi de pedagogia i també d’ironia són un crit de denúncia d’una marginació històrica, d’una explotació dels recursos econòmics generats a les nostres Illes, d’una autèntica colonització econòmica i cultural
Sebastià Gaià 29/04/2011 - 11:22:09
El Senador Pere Sampol ens presenta el seu llibre on es recullen algunes de les seves intervencions, completat amb alguns articles d’opinió
El Senador Pere Sampol ens presenta el seu llibre on es recullen algunes de les seves intervencions, completat amb alguns articles d’opinió, hi predominen també les referències, les demandes i, naturalment, les reivindicacions per a la nostra terra.

Tractat amb una gran dosi de pedagogia i també d’ironia són un crit de denúncia d’una marginació històrica, d’una explotació dels recursos econòmics generats a les nostres Illes, d’una autèntica colonització econòmica i cultural; però també volen ser una crítica a un model d’estat uniformitzador que no veu en la diversitat una riquesa que cal protegir, sinó una amenaça que cal combatre.

Data: divendres 29 d'abril de 2011
Hora: 20'30h
Lloc: Mig i Mig (Plaça de Sa Bassa)

Pere Sampol i Mas

(Montuïri 1951), és enginyer tècnic en electrònica industrial, estudis que va cursar a Barcelona, on «va aprendre a estimar Mallorca». Casat, té dos fills. El seu aprenentatge polític el va fer a la delegació de l’Obra Cultural Balear de Montuïri, que defineix com «una escola de democràcia». Durant uns anys va ser el president del Patronat de Música de Montuïri, entitat que va dinamitzar la Banda de Música i l’Escola de Música, a més d’organitzar nombrosos concerts i altres activitats. És militant del PSM des del 1976 i ha ocupat distints càrrecs, entre els quals el de secretari general. Va ser regidor de Montuïri entre 1983 i 1993 i va dirigir la Regidoria de Cultura els primers quatre anys. L’any 1991, va ser elegit diputat del Parlament de les Illes Balears i al cap de dos anys va ocupar el càrrec de portaveu del Grup Parlamentari PSM-Esquerra Nacionalista. L’any 1994, es va presentar a les eleccions europees amb la coalició PSM-CIU-BNV. L’any 1995, va encapçalar la candidatura del PSM al Parlament de les Illes Balears. Va ser elegit vicepresident del Consell Insular de Mallorca gràcies al pacte del PSM amb PSOE i UM. L’any 1999, va tornar encapçalar la candidatura al Parlament de les Illes Balears i, fruit del Pacte de Progrés, va ser elegit vicepresident i conseller d’Economia, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears. Actualment és senador designat pel Parlament de les Illes Balears, en representació del Bloc per Mallorca-PSM-Verds.
Reciente
Visto
Comentado