santanyí
Santanyí demana al Consell més ajudes en matèria econòmica, social i de promoció
L’Ajuntament ja ha destinat 420.000 euros a Serveis Socials, i ha reclamat el suport institucional en una reunió per videoconferència amb la Presidenta del Consell.
ajsantanyi.net 21/05/2020 - 15:07:35
Santanyí demana al Consell més ajudes en matèria econòmica, social i de promoció
 
L’Ajuntament ja ha destinat 420.000 euros a Serveis Socials, i ha reclamat el suport institucional en una reunió per videoconferència amb la Presidenta del Consell

Per segona vegada des de l’inici de la crisi provocada pel COVID-19, aquesta setmana, la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i la resta de batles del Migjorn i Llevant de Mallorca, s’han reunit per videoconferència amb la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. A la trobada virtual, la Presidenta ha presentat als primers edils el pla Mallorca Reacciona, al qual destinarà 89 milions d’euros, dels quals 40 aniran específicament destinats als municipis.
 
En aquesta reunió, la batlessa de Santanyí, ha recordat que l’Ajuntament ja ha destinat 420.000 euros al Departament de Serveis Socials, i que s’està reestructurant el pressupost de 2020 per centrar-lo en mesures per pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia. Segons ha dit Maria Pons “el nostre ajuntament ja du gastats molts de doblers, i encara n’haurà de gastar molts més. Som els primers a qui els ciutadans vénen a demanar ajuda i solucions, i per això necessitam el suport les institucions supramunicipals. I consideram que una de les primeres mesures ha de ser la reducció de taxes als ajuntaments, ja que és el que hem fet els consistoris amb els impostos municipals”.
 
En aquest sentit, Pons va recordar com l’Ajuntament ja va aprovar al darrer ple una moció per demanar la reducció o la suspensió de la taxa de residus sòlids urbans que paguen els municipis. La batlessa també va insistir en la necessitat de trobar una solució per a les escoletes d’estiu, ja que si a partir del mes de juny i juliol els pares s’han de començar a incorporar a les seves feines amb l’arribada de visitants, els serà impossible conciliar vida laboral i vida familiar sense un servei com aquest.
 
Una altra preocupació que tant la batlessa, com la resta de batles de municipis costaners, han traslladat al Consell de Mallorca la seva preocupació sobre la situació de les platges i com es podran utilitzar. Maria Pons també ha demanat a la màxima responsable de la institució insular un marc o ordenació per saber com s’haurà d’actuar amb la qüestió de les festes. Des del consistori santanyiner també s’ha proposat que es recuperi la figura dels joves qualificats, que en els darrers anys han estat un èxit a ajuntaments com el de Santanyí.
 
 
Reciente
Visto
Comentado