EUIB
Esquerra Unida de les Illes Balears ( Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) votarà si al Decret Llei 8/2020 sobre mesures urgents davant la Covid-19.
EUIB fou clau en la seva tramitació com a projecte de Llei ja que va ser la nostra formació amb 1 diputat el que permet els 30 vots necessaris per a la seva continuïtat al parlament .
premsaeuib 30/09/2020 - 08:16:05
Esquerra Unida de les Illes Balears ( Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) votarà si al Decret Llei 8/2020 sobre mesures urgents davant la Covid-19. 

EUIB  fou clau en la seva tramitació com a projecte de Llei ja que va ser la nostra formació amb 1 diputat el que permet els 30 vots necessaris per a la seva continuïtat al parlament . Davant el que consideràvem un decret que no responia a les necessitats reals de la població, sinó a la de uns pocs. Per aquest motiu presentarem 37 esmenes a través del grup parlamentari de Unides Podem (on està integrat EUIB). 

Després d'un llarg recorregut parlamentari, considerem que no és un bon decret, és més discrepam de moltes de les mesures contemplades en el text final. Però la nostra pressió i com hem assenyalat abans, el vot de la  formació permeté la modificació del mateix, ens ha permès fer girar el decret a l'esquerra, limitant les declaracions responsables, limitant els equipaments dins el sòl rústic, limitant les obres dels establiments turístics, reconeguent el paper de les treballadores del sector públic per la organització del teletreball, mantenint la comissió de l'ITS, aprovar 6 esmenes per incrementar i millorar la inspecció turística... 

Però no podem obviar que les fites assolides, no han estat definitives per canviar el signe total de la llei, ja que entenem que segueix caminant en la línia tradicional del mateix model econòmic de les darreres dècades a més de no respondre a les necessitats generals de la gent. 

Amb això no posem en dubte que el Govern de les Illes Balears no treballi per a millorar la realitat quotidiana de les persones de les Illes Balears, però cal fer-ho d'una forma més decidida i rompre els lligams que es tenen amb certs grups de poder que són els causants de la nostra fragilitat econòmica i social. 

Per acabar volem reafirmar el nostre compromís amb el Govern de les Illes Balears, però aclarint que no és el nostre decret. Votarem si, també per defensar els governs d'esquerra a les Illes Balears i a l'estat, als atacs de la dreta, d'alguns sectors de la judicatura i d'alguns mitjans de comunicació. I evitar així processos d'involució i d'escenaris erràtics com els que s'estan vivint a Madrid o a Andalusia. 
 
 
Reciente
Visto
Comentado