Felanitx
Felanitx tindrà un FP d'Atenció a persones en situació de Dependència gràcies a un conveni que signarà Ajuntament, Dacesma i Govern
L'Ajuntament de Felanitx signarà pròximament un conveni amb la Conselleria d'Educació i FP .
felanitx.org 24/03/2023 - 12:22:29

Felanitx tindrà un FP d'Atenció a persones en situació de Dependència gràcies a un conveni que signarà Ajuntament, Dacesma i Govern

L'Ajuntament de Felanitx signarà pròximament un conveni amb la Conselleria d'Educació i FP i l'entitat Dacesma perquè es pugui impartir l'oferta formativa relacionada amb la família professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat a l'IES Felanitx. Les pràctiques es realitzarien a l'edifici que Dacesma té al carrer Rocabertí al municipi. L'objectiu d'aquest conveni és contribuir a un millor desenvolupament socioeconòmic local.

La regidora d'Educació, Marta Cano ha explicat «l'equip de govern ens havíem reunit en diferents ocasions amb la directiva de l'IES Felanitx i ens havien mostrat la seva voluntat d'impartir aquest FP al centre. La seva demanda era que no disposava de l'espai suficient per fer les classes pràctiques. Des de l'Ajuntament es va oferir la possibilitat de poder emprar les instal·lacions municipals que ocupa l'entitat Dacesma i havent mantingut també reunions amb ells es va arribar a aquesta entesa» Cano, ha afegit «gràcies a la col·laboració de Dacesma es podrà materialitzar aquesta demanda, he de mostrar el meu agraïment als professionals d'aquest centre»

La Conselleria d'Educació i Formació Professional ha comunicat que està interessada a utilitzar l'edifici municipal, ja que són instal·lacions pròpies d'un entorn professional amb espais adequats. El Govern es comprometria a posar el professorat, formar els alumnes i assumir a través de l'IES la direcció i control de les activitats.

El conveni entraria en vigor l'1 de setembre de 2023 amb el nou curs educatiu i tindria una vigència fins al 2027, prorrogable per un període de quatre anys. En aquest grau de formació professional, els alumnes aprendrien com atendre a les persones en situació de dependència, quina atenció sanitària i higiènica s'ha de tenir, el suport social, primers auxilis o suport domiciliari, entre d'altres.

Recordem que l'Ajuntament és propietari de l'edifici que té cedit a Dacesma, una planta baixa situada al carrer Rocabertí. L'associació de Dany Cerebral Sobrevingut des de l'any 2004 és a Felanitx i en tot moment s'ha mostrat col·laboratiu en què aquest cicle d'FP es pugui desenvolupar al nostre municipi i emprar les seves instal·lacions.

 

Reciente
Visto
Comentado