Destacar la rellevància de l’activitat agrària d’aquest sector a les Balears
Estimada Consellera de Balears: Ens dirigim a vostè atesa la nostra preocupació per el sector de l’ametlla i per assegurar la seva viabilitat econòmica, mediambiental i social
Aquesta situació ha provocat en primer lloc una important caiguda de les cotitzacions de l’ametlla en els darreres mesos a les diferents llotges nacionals. El mes de gener l’ametlla es cotitzava en la Llotja de Reus a 5,30 €/Kg.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 24/06/2020 - 05:46:00
PAC i la seva aplicació a l’estat Espanyol mitjançant el “Plan Estratégico Nacional”, o les mesures que es desplegaran com a conseqüència de la “Estrategia de la Granja a la Mesa”.

Estimada Consellera, Ens dirigim a vostè atesa la nostra preocupació per el sector de l’ametlla i per assegurar la seva viabilitat econòmica, mediambiental i social. En aquest moments el sector necessita propostes per donar resposta al desequilibri de mercat que travessa, provocat pel tancament del canal HORECA com a conseqüència de l’estat d’alarma decretat des del mes de març per la gestió de la pandèmia del COVID-19.

Aquesta situació ha provocat en primer lloc una important caiguda de les cotitzacions de l’ametlla en els darreres mesos a les diferents llotges nacionals. El mes de gener l’ametlla es cotitzava en la Llotja de Reus a 5,30 €/Kg gra, front els 3,40 €/Kg de la segona setmana de juny. I en segon lloc, també ha provocat una baixada de les vendes, i per tant un increment dels estocs de les cooperatives amb industries trencadores i rapeladores, atès que el sector industrial de les illes, molt vinculat al canal HORECA, no ha consumit el producte previst: gelateries, pastisseries, restaurants, etc.

A aquesta situació s’hi ha d’afegir que pràcticament han desaparegut les exportacions i ha augmentat la pressió exercida per les importacions d’ametlla americana a la Unió Europea, que segons les previsions de Almond Board.

A aquesta situació s’hi ha d’afegir que pràcticament han desaparegut les exportacions i ha augmentat la pressió exercida per les importacions d’ametlla americana a la Unió Europea, que segons les previsions de Almond Board, augmentaran, ja que es preveu una producció record, 1.361 milions de tones d’ametlla, el que suposa un 17,6% respecte a 2019.

Cooperatives insisteix en la necessitat de que el sector de fruits secs tingui una consideració especial en el marc dels debats que s’estan produint actualment sobre el futur de la PAC i la seva aplicació a l’estat Espanyol mitjançant el “Plan Estratégico Nacional”, o les mesures que es desplegaran com a conseqüència de la “Estrategia de la Granja a la Mesa”.

Destacar la rellevància de l’activitat agrària d’aquest sector a les Balears, tant per l’impacte mediambiental del cultiu, com per el seu impacte positiu en el desenvolupament rural de la nostra regió, des del punt de vista social i econòmic.

Per aquest motiu el sector de l’ametlla de Cooperatives Agro-alimentàries de les Illes Balears proposa a la Conselleria d’Agricultura constituir una Mesa amb la finalitat de debatre, realitzar tasques i intercanviar informació de la situació del sector dels fruits secs, així com articular mesures per el sector. Quedem a la seva disposició per a qualsevol qüestió, Salutacions Jerònima Bonafé Ramis, PRESIDENTA.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado