L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar informa que les restriccions sanitàries
Sant Llorenç informa que les restriccions sanitàries establertes en relació a les mesures de seguretat de la COVID19 finalitzen el pròxim 16 de novembre, exceptuant renovació o revocació dels certificats digitals
Des del consistori es reclama comprensió a la ciutadania local i una major responsabilitat a totes les persones i col·lectius en el compliment de les mesures excepcionals que actualment s’estan decretant per part del Govern
AGENCIA MANACORNOTICIAS 13/11/2020 - 11:55:00
Les mesures de seguretat de la COVID19 finalitzen el pròxim dilluns 16 de novembre de 2020, exceptuant la tramitació de sol·licitud, renovació o revocació dels certificats digitals per part de l’Ajuntament.

NOTA INFORMATIVA REFERENT A LES MESURES DE SEGURETAT DE LA CRISI SANITÀRIA DE LA COVID19. L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar informa que les restriccions sanitàries establertes en relació a les mesures de seguretat de la COVID19 finalitzen el pròxim dilluns 16 de novembre de 2020, exceptuant la tramitació de sol·licitud, renovació o revocació dels certificats digitals per part de l’Ajuntament.

Al llarg d’aquests darrers quinze dies, i arrel de les diferents limitacions establertes en el terme municipal de sant Llorenç, s’ha intentat mitigar l’impacte social del virus per tal d’establir un camí de recuperació social i una major estabilitat sanitària en els diferents nuclis urbans del municipi de Sant Llorenç des Cardassar. De tal manera, es necessari recuperar la normalitat de l’esport i l’activitat dels diferents centres culturals per tal de seguir amb un creixement personal de qualitat a través de les diferents recursos socials del municipi.

Recordar que els canvis en la normativa es succeeixen de forma continuada en relació a l’evolució de les xifres de contagi i l’actualització de les instruccions per part del Govern Balear. Cal ser estrictes, responsables i contundents.

Recordar que, tal com marca la normativa, tots els esdeveniments es troben emparats a unes capacitats màximes d’aforament respectant, en tot moment i de manera estricta, la distància social i l’ús de la mascareta. Des del consistori es reclama comprensió a la ciutadania local i una major responsabilitat a totes les persones i col·lectius en el compliment de les mesures excepcionals que actualment s’estan decretant per part del Govern de les Illes Balears.

Recordar que els canvis en la normativa es succeeixen de forma continuada en relació a l’evolució de les xifres de contagi i l’actualització de les instruccions per part del Govern Balear. Cal ser estrictes, responsables i contundents amb els protocols de màxima seguretat establerts per les autoritats sanitàries, ja que la lluita contra el coronavirus continua en marxa i no podem fer passes enrere. Sant Llorenç des Cardassar, 13 de novembre de 2020.. El batle, Mateu Puigròs Sureda.

INTERVENCIONS AL POBLAT TALAIÒTIC DE S’ILLOT. Avui s’han presentat les accions que s’han anat desenvolupat al Poblat Talaiòtic de s’Illot durant els darrers 8 gràcies, unes actuacions emmarcades dins diferents projectes d’intervenció, els quals oscil·len a unes inversions d’uns 329.000 euros, provinents de diverses línies de subvencions, entre elles 1.5 % Cultural del Ministeri de Foment, el Pla FEDER gestionat a través de la Conselleria Habitatge del Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i fons propis municipals.

A l’acte hi ha assistit, el director general d’Arquitectura i Rehabilitació, Bernat Roig, la directora insular de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor, el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs acompanyat d’altres regidors i regidores de la corporació, entre d’altres tècnics i veïns de jaciment.

L’acte s’ha desenvolupat dins el propi jaciment on ell director tècnic de les excavacions Alex Valenzuela ha explicat l’evolució dels projectes desenvolupats i algunes de les conclusions científiques que de les excavacions s’han pogut constatar. El Poblat Talaiòtic de s’Illot, és avui un espai molt diferent del que era ara fa 15 anys, quan l’Ajuntament de Sant Llorenç va iniciar les primeres accions en relació a la recuperació del jaciment.

Podem afirmar que s’Illot s’ha convertit en un dels jaciments arqueològics referents de les Illes Balears que ha apostat per la seva musealització i divulgació tant a nivell cultural com turístic. L’Ajuntament ha apostat vers el patrimoni arqueològic i això ha aconseguit un reposicionament del nucli turístic de s’Illot a través d’una estratègia conceptual global forta i de gran potencial: la posta en valor del poblat talaiòtic com un recurs diferenciador i únic.

Les diferents accions vers el poblat talaiòtic de s’Illot sempre han tengut com objectiu la preservació, posta en valor del jaciment i la seva recuperació mitjançant campanyes d’excavació, conservació i consolidació. El batle Mateu Puigròs ha manifestat la seva satisfacció de presentar totes aquestes intervencions, veure que els realitzats els treballs han millorat molt la seva conservació i també el seu atractiu cultural i turístic i sobretot, l’orgull de veure que també hem contribuït a la conscienciació de la gent cap a donar valor al nostre patrimoni, les nostres arrels i com a conseqüència a la seva preservació. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado