Acreditació de certificats digitals, sol·licitud de certificats de padró, altes
Son Servera habilita un sistema de cita prèvia per Internet per a qualsevol gestió municipal. Està disponible a través de la web i és molt senzill d'utilitzar
A més, cada un dels tràmits conté la informació necessària per tal de formalitzar-lo: quina documentació requereix, per què serveix, si hi ha alguna alternativa..
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/01/2021 - 07:31:00
Així mateix, des de la mateixa Oficina d'Atenció a la Ciutadania ajudaran a tothom que ho necessiti per agafar cita en cas que l'espera sense cita sigui molt llarga.

Son Servera habilita un sistema de cita prèvia per Internet per a qualsevol gestió municipal. Està disponible a través de la web municipal i és molt senzill d'utilitzar. L'Ajuntament de Son Servera, per mitjà de l’àrea de Modernització, ha habilitat un sistema de cita prèvia per Internet i gestor d'espera perquè les persones usuàries puguin sol·licitar còmodament i a qualsevol hora quan poden acudir a l’Administració per realitzar les seves gestions de manera presencial.

El servei de cita prèvia ja existia per a alguns tràmits i ara es fa extensiu a l'Administració en general per tal d'evitar desplaçaments innecessaris, optimitzar el temps dels ciutadans i del personal i, en definitiva, per millorar el servei d'atenció presencial alhora que es garanteix la seguretat de tothom en temps de COVID-19.

Menys esperes, més agilitat, més precisió i més facilitats són el que aportarà aquest nou sistema que arriba amb la intenció de quedar-se.

Aquesta nova funció ja està en marxa i s’hi pot accedir des de la web municipal ( www.sonservera.es), a través d’una finestra específica de ‘Cita Prèvia’ des de la qual podeu seleccionar el motiu de la cita: acreditació de certificats digitals, sol·licitud de certificats de padró, altes d'empadronament o canvis de domicili, cita per fer un registre o fins i tot cites amb la batlessa o regidors i regidores.

Després, s'ha de triar entre les franges horàries disponibles i, finalment, s'ha de completar un formulari amb les dades de la persona sol·licitant. Una vegada realitzats aquests tres passos, la cita queda confirmada automàticament sense necessitat de confirmació per part de l'Ajuntament.

A més, cada un dels tràmits conté la informació necessària per tal de formalitzar-lo: quina documentació requereix, per què serveix, si hi ha alguna alternativa... També hi ha la possibilitat de cancel·lar o canviar la cita en el mateix apartat.

Des del consistori, el regidor de Modernització, Sergio Valbuena, anima a tothom a usar aquest nou mètode "senzill, ràpid i còmode". "Des de l'equip de govern estam fent tot el possible per afavorir la comoditat dels veïnats i veïnades en les seves relacions amb l'Administració i també amb la nova situació que vivim", ha apuntat Valbuena.

I és que aquesta mesura no només facilita i agilitza les relacions amb l'Administració, sinó que també és una mesura més de prevenció per garantir la seguretat de ciutadans i treballadors enfront de la Covid-19.

En tot cas, és important informar també que encara que es pugui acudir al consistori sense cita prèvia, sempre tendran prioritat els ciutadans que venguin amb cita. Així mateix, des de la mateixa Oficina d'Atenció a la Ciutadania ajudaran a tothom que ho necessiti per agafar cita en cas que l'espera sense cita sigui molt llarga.

Menys esperes, més agilitat, més precisió i més facilitats són el que aportarà aquest nou sistema que arriba amb la intenció de quedar-se. I és que es recomana que sempre que sigui possible s'acudeixi a l'Ajuntament amb el nou sistema de gestió de cites.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado