L’Ajuntament d’Inca suspèn els foguerons de Sant Antoni i Sant Sebastià
El Teatre Principal d’Inca ha acollit avui horabaixa un acte d’homenatge a Marc Ferragut, amb motiu del seu nomenament com a fill il·lustre de la ciutat
A més a més, durant l’homenatge s’ha exposat també el retrat de Marc Ferragut realitzat per l’artista inquera Catalina Salas i que romandrà exposat a la sala de plens de l’edifici consistorial.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/01/2022 - 10:56:00
Ferragut va ser una persona emprenedora i el seu esperit modernitzador i els seus valors humans tenyiren tots i cadascun dels seus projectes».

Inca ret homenatge a Mar Ferragut, fill il·lustre de la ciutat. El Teatre Principal d’Inca ha acollit avui horabaixa un acte d’homenatge a Marc Ferragut, amb motiu del seu nomenament com a fill il·lustre de la ciutat d’Inca. L’inquer va rebre la distinció més gran que atorga l’Ajuntament d’Inca el passat 20 de juliol de 2020.

«Un fill il·lustre sol rebre aquest honor per la seva tasca excepcional dins d’un camp en concret, però Marc Ferragut va anar molt més enfora d’això. El nom de Marc Ferragut va lligat a excel·lència i perfeccionisme en tots els àmbits, ja sigui el cultural, l’empresarial, l’educatiu, l’arquitectònic, l’esportiu, l’econòmic o el polític. Ferragut és fill d’Inca, estimava Inca de tot cor i volia el progrés i l’impuls per a la ciutat del seu amor», ha destacat la regidora de Cultura Alice Weber.

Marc Ferragut, amb motiu del seu nomenament com a fill il·lustre de la ciutat d’Inca. L’inquer va rebre la distinció més gran que atorga l’Ajuntament d’Inca el passat 20 de juliol de 2020.

Per la seva banda, el batle d’Inca ha assenyalat durant el seu discurs de clausura que «el nomenament com a Fill Il·lustre de la ciutat d’Inca a Marc Ferragut Fluxà ha suposat fer una passa més en el nostre relat històric col·lectiu i reconèixer amb tots els honors, la importància del seu llegat a l’hora de consolidar una manera de fer poble. Ferragut va ser una persona emprenedora i el seu esperit modernitzador i els seus valors humans tenyiren tots i cadascun dels seus projectes».

Així doncs, l’acte ha començat amb la interpretació del «Cant dels Ocells» per part de l’Orfeó l’Harpa d’Inca. A continuació s’ha presentat el llibre biogràfic de Marc Ferragut i Fluxà, escrit per l’historiador Miquel Pieras Villalonga.

«A l’obra que podreu llegir sobre Ferragut i que tant de gust he passat d’escriure, hi trobareu una biografia amb una càrrega necessària de crítica històrica. Hi trobareu els seus orígens familiars, l’afició pel futbol, la dedicació en política, l’activitat empresarial amb les seves fàbriques de calçat, la construcció i el desenvolupament de l'Auditòrium de Palma», ha explicat Pieras.

A més a més, durant l’homenatge s’ha exposat també el retrat de Marc Ferragut realitzat per l’artista inquera Catalina Salas i que romandrà exposat a la sala de plens de l’edifici consistorial. El net de Marc Ferragut, Marcos Ferragut, ha estat el responsable de dirigir unes paraules a les persones assistents i mostrar públicament el seu agraïment en nom de tota la família, la qual està molt satisfeta per aquest important reconeixement.

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha estat la responsable de posar punt final a aquest emotiu acte d’homenatge a Marc Ferragut, organitzat per l’Ajuntament d’Inca. Durant el seu concert extraordinari l’orquestra ha interpretat peces de Baltasar Samper i Franz J. Haydn.

L’Ajuntament d’Inca suspèn els foguerons de Sant Antoni i Sant Sebastià. Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Inca ha acordat la suspensió de tots els actes  populars que es duen a terme tradicionalment a la capital del Raiguer amb motiu de la festivitat de Sant Antoni i Sant Sebastià a causa de la COVID-19. Aquesta decisió s’ha pres per responsabilitat i seguretat, després d’analitzar la situació actual de la pandèmia i el gran nombre de nous casos que es detecten diàriament. 

«Hem parlat amb tots els col·lectius implicats i tots hem coincidit que, davant les recomanacions del Govern de les Illes Balear, el més prudent és suspendre els actes i contribuir a preservar la salut publica per tal que els veïnats i veïnades d’Inca no vegin augmentat el risc de contagi», explica el regidor de Participació, Andreu Caballero. 

En aquest sentit, el batle d’Inca, Virgilio Moreno, recalca que «no podem abaixar la guàrdia. El virus segueix entre nosaltres i seguim lluitant tots plegats contra la pandèmia. Per tant, la nostra prioritat és mantenir-nos ferms per assegurar que es compleixen totes les restriccions vigents i evitar l’augment de contagis al municipi».

Així doncs, els actes que s’han suspès són els foguerons i les tradicionals beneïdes. No obstant això, es mantindran les celebracions religioses, les quals es duran a terme seguint totes les mesures vigents per fer front a la pandèmia.   

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado