Així doncs, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és donar a conèixer
L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un pla educatiu per promoure el Parc del Serral de les Monges i desenvolupar activitats formatives dirigides a l’alumnat de primària
Parc del Serral de Ses Monges és una zona verda urbana situada a la part nord del municipi d’Inca, just al límit del nucli urbà de la ciutat. Té una extensió aproximada de 74.000 m2 i disposa d’una zona d’oci i una d’agricultura ecològica
AGENCIA MANACORNOTICIAS 26/01/2022 - 09:30:00
D’altra banda, per tal de millorar i consolidar aquestes visites es fa una avaluació posterior a cada visita i es proporcionen enquestes al personal docent i a l’alumnat per poder valorar l’activitat realitzada.

Inca promou el Parc del Serral de les Monges amb un complet pla d’activitats educatives. L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un pla educatiu per promoure el Parc del Serral de les Monges i desenvolupar activitats formatives dirigides a l’alumnat de primària. D’aquesta manera, des del mes de novembre tots els dimarts i divendres al matí es duen a terme tallers per als centres escolars de la capital del Raiguer.

«La finalitat d’aquest projecte és oferir a les escoles tot un conjunt d’activitats educatives per als cursos d’educació primària, les quals es duen a terme en aquest espai natural tan emblemàtic d’Inca. Volem, per tant, brindar l’oportunitat d’apropar el currículum educatiu, que està centrat a l’escola, a un altre entorn, a un espai obert i envoltat de natura», explica la regidora de Medi Ambient, Helena Cayetano.

A més a més, han estat també els encarregats de dissenyar el material per a les activitats. Inca Educa és un projecte finançat pel SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

Així doncs, l’objectiu principal d’aquesta iniciativa és donar a conèixer a les escoles del municipi el potencial educatiu i d’oci que ofereix el Parc del Serral de Ses Monges. A més a més, es volen promoure també accions educatives i formatives per contribuir en la millora del coneixement i la sensibilització, dels infants, en la matèria de medi ambient.

Els tallers estan dividits per nivells educatius, des de primer a sisè de primària, i per distintes temàtiques mediambientals. Per poder gaudir d’aquestes activitats educatives i formatives cal fer la reserva prèviament. Després es fa una reunió amb els centres per explicar el pla, resoldre possibles dubtes i recollir les seves propostes. D’altra banda, per tal de millorar i consolidar aquestes visites es fa una avaluació posterior a cada visita i es proporcionen enquestes al personal docent i a l’alumnat per poder valorar l’activitat realitzada.

«Estam molt contents de la bona acollida que ha tengut aquesta iniciativa per part dels centres escolars d’Inca. Ja tenim exhaurides totes les places disponibles fins al mes de maig i calculam que enguany passaran pel Serral de les Monges uns 1.000 nins i nines», destaca el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

Aquest pla es duu a terme conjuntament per l’àrea de Medi Ambient i l’àrea de Formació de l’Ajuntament d’Inca. Els alumnes del projecte formatiu Inca Educa SOIB Jove Formació i Ocupació, de monitors/es de temps lliure, són els responsables de desenvolupar les visites i els diferents tallers. A més a més, han estat també els encarregats de dissenyar el material per a les activitats. Inca Educa és un projecte finançat pel SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

El Parc del Serral de Ses Monges és una zona verda urbana situada a la part nord del municipi d’Inca, just al límit del nucli urbà de la ciutat. Té una extensió aproximada de 74.000 m2 i disposa d’una zona d’oci i una d’agricultura ecològica (els horts urbans) per als ciutadans i ciutadanes del municipi.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado