L'acord suposa un avantatge per poder incidir als beneficis del Programa
L'Ajuntament d'Inca cedeix una parcel·la dels horts urbans a l'Hospital Sant Joan de Déu per un programa terapèutic espai al parc serral de ses monges
Sant Joan de Déu. D'aquesta manera, des de l'àrea de Medi Ambient s'han executat les tasques de neteja i condicionament per tal que es puguin dur a terme activitats de jardineria o conreu de vegetals i fruites.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/05/2023 - 11:22:00
Serral de ses Monges, per tal d'estimular els diferents sentits dels usuaris. Alhora, s'ofereix la possibilitat d'entrenament d'habilitats funcionals en l'àmbit agrari i de jardineria.

L'Ajuntament d'Inca cedeix una parcel·la dels horts urbans a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Inca per un programa terapèutic. El batle d'Inca, Virgilio Moreno i el Dr. Joan Carulla, director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Inca, acompanyats per la regidora de medi ambient, Helena Cayetano, han signat un conveni, mitjançant el qual la institució municipal cedeix l'ús d'un espai al parc serral de ses monges. Es tracta d'una parcel·la d'hort urbà que es destinarà al Programa de Promoció de l'Autonomia Personal de l'hospital.

"Pensam que es tracta d'una iniciativa facilitarà la feina que es fa des de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Inca per millorar de la funcionalitat i autonomia personal de les persones amb discapacitat física", ha comentat Moreno.

Aquest programa, també inclou la rehabilitació i el manteniment de l'autonomia, i es treballa amb les necessitats i dificultats de cada persona amb discapacitat i amb una visió integral de cada situació, tractant amb qualitat

L'Ajuntament d'Inca ha creat dins la zona d'horts urbans públics un nou espai que podran utilitzar tots els usuaris de l'Hospital Sant Joan de Déu. D'aquesta manera, des de l'àrea de Medi Ambient s'han executat les tasques de neteja i condicionament per tal que es puguin dur a terme activitats de jardineria o conreu de vegetals i fruites.

El Programa de Promoció de l'Autonomia Personal a l'Hospital Sant Joan de Déu és un programa social dintre de l'àmbit hospitalari. Aquest programa, també inclou la rehabilitació i el manteniment de l'autonomia, i es treballa amb les necessitats i dificultats de cada persona amb discapacitat i amb una visió integral de cada situació, tractant amb qualitat, respecte, hospitalitat, responsabilitat i espiritualitat.

La cessió d'aquesta parcel·la dels horts urbans a l'hospital beneficiarà considerablement la tasca de promoció i recuperació de l'autonomia funcional als usuaris d'aquest programa. A més, aquest espai permet la producció de productes d'horta, estar en contacte amb la natura, a més, de poder gaudir de la interacció entre la fauna i flora present en el Serral de ses Monges, per tal d'estimular els diferents sentits dels usuaris. Alhora, s'ofereix la possibilitat d'entrenament d'habilitats funcionals en l'àmbit agrari i de jardineria.

L'acord suposa un avantatge per poder incidir als beneficis del Programa de Promoció de l'Autonomia Personal als usuaris, com són millorar de la visió d'un mateix, disminuir les limitacions i augmentant i reforçant les habilitats i capacitats.

L'objectiu principal del programa és proporcionar a les persones amb discapacitat física sobrevinguda en fase postaguda, amb dèficits cognitius, motors o emocionals, una atenció interdisciplinària que ajudi a obtenir un nivell òptim de funcionalitat i autonomia personal en la seva vida.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado