Comencen les tasques de demolició dels edificis de davant el Teatre.
L’Ajuntament d’Inca construirà una plaça amb la finalitat d’esponjar la trama urbana existent i crear un nou espai per a la ciutadania davant un equipament cultural de referència al municipi
En primer lloc, avui s’estan duent a terme treballs previs per tal de condicionar l’espai i preparar la demolició. Es preveu que les tasques d’enderrocament comencin aviat i es duguin a terme aquesta mateixa setmana.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 06/09/2021 - 02:30:00
11, 13 i 17 del carrer Martí Metge; i número 72 i 88 del carrer Sant Bartomeu. La finalitat d’aquesta actuació és crear un nou espai públic per a la ciutadania i esponjar així la trama urbana.

Comencen les tasques de demolició dels edificis de davant el Teatre. L’Ajuntament d’Inca construirà una plaça amb la finalitat d’esponjar la trama urbana existent i crear un nou espai per a la ciutadania davant un equipament cultural de referència al municipi.

Avui han començat les obres de demolició de les edificacions ubicades davant el Teatre Principal d’Inca. Maties Amer S.L. serà l’empresa encarregada de l’execució d’aquest projecte, després de l’adjudicació del contracte per un import màxim de 172.742,71 euros.

El pressupost total del projecte d’esponjament del nucli antic amb la demolició dels edificis i la construcció d’un nou espai públic és de 645.372 €. El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics cofinançarà aquesta actuació amb 500.000 €

Així doncs, en el marc d’aquest projecte s’enderrocaran les edificacions ubicades en el número 7 i 9 del carrer Teatre; número 11, 13 i 17 del carrer Martí Metge; i número 72 i 88 del carrer Sant Bartomeu. La finalitat d’aquesta actuació és crear un nou espai públic per a la ciutadania i esponjar així la trama urbana.

D’aquesta manera, la nova plaça estarà ubicada just davant l’edifici del Teatre, en concret en el carrer Teatre amb cantonada carrer Martí Metge, així com s’especifica en el Pla General d’Ordenació Urbana.

«Després de la seva reobertura, de ben segur el Teatre es convertirà en un equipament cultural de referència a Mallorca, el qual atraurà nombroses de persones a la capital del Raiguer. Per això, hem considerat adient definir una nova plaça just davant de l’edifici i dotar de més espai públic aquesta zona», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

En primer lloc, avui s’estan duent a terme treballs previs per tal de condicionar l’espai i preparar la demolició. Es preveu que les tasques d’enderrocament comencin aviat i es duguin a terme aquesta mateixa setmana.

El termini d’execució d’aquesta primera fase del projecte, consistent en l’expropiació i enderrocament de les cases, serà d'aproximadament dos mesos. El pressupost total del projecte d’esponjament del nucli antic amb la demolició dels edificis i la construcció d’un nou espai públic és de 645.372,29 euros. El Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics cofinançarà aquesta actuació amb 500.000 euros.

CONSELL DE GOVERN: EL GOVERN AUTORIZA AL IBAVI A INICIAR EL CONTRATO PARA CONSTRUIR UNA NUEVA PROMOCIÓN DE VIVIENDA DE PROTECCIÓN PÚBLICA EN INCA.

Se trata de un presupuesto de 1.258.290 euros. Las viviendas irán destinadas a alquiler social. Hoy, el Consell de Govern ha autorizado al IBAVI a iniciar el contrato para la ejecución de una nueva promoción de vivienda de protección pública en Inca.

Esta promoción es de nueve viviendas, de las que una es adaptada. Seis de las nueve viviendas tienen dos dormitorios y tres son de un solo dormitorio. Todas irán destinadas a alquiler social.

Actualmente, en Inca ya están en construcción cincuenta y cuatro viviendas de protección pública. Esta nueva promoción estará ubicada en la calle de Ses Marjades, con un presupuesto base de licitación de 1.258.290 euros. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado