El pregó d’Soler va consistir en un decàleg del que és i representa s’Agrícola
S'Agrícola Manacor: Festes de Sant Isidre el cantautor Roger Pistola i Esteve Huguet concert; Pregonera va ser la filòloga clàssica Antònia Soler Nicolau
En Roger i n’Esteve començaren junts en això de la música lleugera quan tenien dotze o tretze anys. L’any 2001, muntaren un entranyable grup juvenil manacorí anomenat Kards Piken, en el qual hi tocaven
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/05/2024 - 04:35:00
Els dos antics músics de Kards Piken, ara ja autèntics professionals, ens oferiren un programa de gran qualitat literària, melòdica i harmònica basat íntegrament en composicions

CONCERT A S’AGRÍCOLA DE ROGER PISTOLA I ESTEVE HUGUET. Dissabte, dia 11 de maig, a les 19 hores, va tenir lloc a s’Agrícola un concert inclòs dins el programa de les Festes de Sant Isidre a càrrec  del cantautor Roger Pistola (compositor, veu i guitarra acústica) acompanyat a la guitarra elèctrica per n’Esteve Huguet.

En Roger i n’Esteve començaren junts en això de la música lleugera quan tenien dotze o tretze anys. L’any 2001, muntaren un entranyable grup juvenil manacorí anomenat Kards Piken, en el qual hi tocaven, també, l’excel·lent baixista Víctor Tugores i en Xisco de Rockhouse, compositor, guitarrista i cantant. Després d’enregistrar un magnífic CD, el 2004, sense deixar de mantenir contactes musicals esporàdics entre ells, els quatre músics anaren agafant cada un distints camins degut als estudis particulars escollits.

Finalment Antònia Soler va fer una crida a la participació i a gaudir de les festes. Va tancar l’acte el President Llorenç Femenias agraint a n’Antònia per aquest excel·lent pregó i prometent que s’Agrícola

Els dos antics músics de Kards Piken, ara ja autèntics professionals, ens oferiren un programa de gran qualitat literària, melòdica i harmònica basat íntegrament en composicions dels darrers deu anys de la vida musical d’en Roger Pistola. Tot i la manca de baix i bateria, que haurien arrodonit l’estructura de les cançons, els arranjaments pensats per guitarra acústica i elèctrica sonaren amb una energia demolidora.

En Roger i n’Esteve remataren la vetlada oferint dos bisos que el públic va rebre amb entusiasme. Una vetlada musical de molta qualitat amb un repertori de gran sensibilitat no apte per amants del «Reguetón».

EL PREGÓ D’ANTÒNIA SOLER DÓNA INICI A LES FESTES DE SANT ISIDRE A S’AGRÍCOLA. El passat divendres dia 10 de maig es varen iniciar les festes que com cada any organitza l’Associació Cultural s’Agrícola per honorar el seu patró Sant Isidre. Aquest any la persona que va encetar els actes com a pregonera va ser la filòloga clàssica Antònia Soler Nicolau, persona molt vinculada a l’entitat ja que ha format part de la Junta Directiva un bon grapat d’anys.

Entre el públic destacava la presència del batle Miquel Oliver així com dels regidors Mª Antònia Sansó, Bernadí Bou, Núria Hinojosa i Mª Antònia Truyols. La pregonera va ser presentada per Tomeu Matamalas el qual va esmentar en primer lloc els seus mèrits acadèmics com a doctora en filologia clàssica i les seves línies de recerca actuals en mitologia, mitografia i epigrafia. Matamalas va descriure n’Antònia com una intel·lectual amb unes grans ànsies de saber. Va citar també els anys de directiva i els projectes i iniciatives culturals que va posar en marxa durant aquest temps.

Precisament va iniciar el seu pregó fent un poc d’història de la seva relació amb s’Agrícola, narrant com el treball del seu pare a un local de Sa Bassa i la posterior admissió com a soci de l’entitat en foren el punt de partida. La continuació va ser quan n’Antònia va heretar la condició de soci del seu progenitor i l’actual president Llorenç Femenias la va convèncer per formar part de la Junta Directiva.

El pregó d’Antònia Soler va consistir en un decàleg del que és i representa s’Agrícola dins la societat manacorina. En aquest decàleg destaquen coses com la inserció de l’entitat dins la societat manacorina, la diversitat d’activitats que s’organitzen dirigides a un públic plural, l’aposta per la promoció de músics i artistes joves, la divulgació del llegat de Joan Riera Ferrari mitjançant l’exposició permanent ubicada al segon pis i la seva recordança mitjançant la dedicació anualment d’una setmana amb aquest propòsit, la posada en marxa de la biblioteca amb el seu fons d’obres, articles periodístics i partitures relacionades amb el nostre poble.

Va tenir també una menció per tots els membres de la Junta Directiva amb les seves respectives missions dins l’entremat organitzatiu. Va subratllar un aspecte negatiu: la poca presència dins la majoria d’activitats que s’organitzen de públic jove i que d’una manera o un altre s’hauria de revertir. Finalment Antònia Soler va fer una crida a la participació i a gaudir de les festes. Va tancar l’acte el President Llorenç Femenias agraint a n’Antònia per aquest excel·lent pregó i prometent que s’Agrícola continuarà sent el referent que ha estat fins ara dins la societat manacorina, a la vegada que intentaran engrescar els joves en la participació en les activitats.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Un soci desabut
Cada vegada més catalanistes i més perroflautes. Això ja no es s'Agricola, es una casa okupa.