El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat durant aquest darrer Ple
El Consell d’Infants ha presentat la campanya que han elaborat juntament amb la delegació d’Educació de l’Ajuntament de Manacor mb el lema ‘Depèn de tu. Viu amb civisme’
Durant els darrers mesos, els membres del Consell d’Infants han viscut l’experiència de conèixer de primera mà com es crea una campanya, triar un lema, seleccionar les imatges que en formen part
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/06/2024 - 11:02:00
En les seves intervencions per acomiadar-se, els diferents consellers i conselleres han animat als que continuen i als que s’incorporaran el curs que ve «a seguir fent feina perquè Manacor

DEPÈN DE TU. VIU AMB CIVISME’, LA CAMPANYA DE DEL CONSELL D’INFANTS DE MANACOR QUE INSTA TOTHOM A CUIDAR L’ESPAI PÚBLIC. La meitat dels membres del Consell d’Infants, els alumnes de sisè de Primària, s’han acomiadat com a conselleres i consellers durant la sessió plenària. Han estat dos anys en què els infants han participat del Ple del Consell d’Infants, on han pogut donar la seva opinió i han pogut presentar propostes per millorar el municipi.

Durant aquest període, el Consell d’Infants ha participat de projectes com el Teatre Fòrum, la gimcana de Fires i Festes en què participaren 200 infants, la recollida de llosques a la platja de Porto Cristo, i han abordat assumptes d’importància com l’assetjament escolar. Durant aquest curs han pogut fer sessions de feina a diferents indrets del municipi. En les seves intervencions per acomiadar-se, els diferents consellers i conselleres han animat als que continuen i als que s’incorporaran el curs que ve «a seguir fent feina perquè Manacor sigui més amable per als infants».

Ple del Consell d’Adolescents. Un plaer poder recollir aquesta força, empenta, esperit crític i alhora col·laboratiu, perquè el Manacor que tenim ara sempre pugui ser millor», ha afegit.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha assegurat durant aquest darrer Ple que «és un goig veure com tots aquests infants s’han interessat per Manacor i tots els nuclis que formen part del municipi, i també pels seus companys» i els ha donat les gràcies per la feina feta. «Tan de bo pugueu seguir representant els vostres companys al Ple del Consell d’Adolescents. Un plaer poder recollir aquesta força, empenta, esperit crític i alhora col·laboratiu, perquè el Manacor que tenim ara sempre pugui ser millor», ha afegit.

Els membres del Consell d’Infants que enguany cursen cinquè de Primària i que continuaran el curs que ve han fet noves propostes i han apuntat «la necessitat de seguir fent feina per afavorir la convivència als carrers i a les escoles».

Campanya de foment del civisme. Després del Ple, el Consell d’Infants ha presentat la campanya que han elaborat juntament amb la delegació d’Educació de l’Ajuntament de Manacor que encapçala Carme Gomila. Amb el lema ‘Depèn de tu. Viu amb civisme’, aquesta campanya interpel·la la ciutadania a cuidar de l’espai públic i de l’entorn.

Durant els darrers mesos, els membres del Consell d’Infants han viscut l’experiència de conèixer de primera mà com es crea una campanya, triar un lema, seleccionar les imatges que en formen part i també els diferents missatges que s’expressen. La campanya està exposada al Claustre de Sant Vicenç Ferrer i està previst que, d’una manera itinerant, s’exposi als diferents centres educatius del municipi. 

EL CONSELL D’ADOLESCENTS DE MANACOR ABORDA LA IMPORTÀNCIA DE LA SALUT MENTAL AMB UNA CAMPANYA PER TRENCAR ESTIGMES. Els membres del Consell d’Adolescents de Manacor s’han acomiadat com a conselleres i consellers en el darrer Ple del curs 2023-2024

El Consell d’Adolescents de Manacor ha celebrat aquest dimarts capvespre el darrer Ple del curs 2023-2024, en una sessió que ha acomiadat tots els seus consellers i conselleres. Aquests, han agraït a l’Ajuntament de Manacor la feina que fa per escoltar i recollir les peticions perquè «perquè un poble pugui créixer s’han de tenir en compte les necessitats dels seus infants i adolescents». 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, els ha agraït la feina feta i els ha dit que «avui acaba una etapa, però no acaba la vostra etapa de viure a Manacor i al municipi, pel que us anim a seguir amb aquesta manera de fer i que pugueu trobar nous espais on desenvolupar l’esperit crític per fer un Manacor millor». Així mateix, ha explicat que la delegació d’Educació fa feina per crear un nou òrgan de participació, el Consell de la Joventut.  Al final de la sessió, el batle ha entregat a tots els consellers i conselleres un diploma i un obsequi en agraïment a la feina feta i la dedicació. 

Campanya per trencar estigmes. El Consell d’Adolescents ha aprofitat la darrera sessió plenària per presentar la iniciativa de sensibilització sobre la salut mental que han fet durant aquest curs amb la col·laboració d’Estel de Llevant i a proposta de la delegació d’Educació. 

Al llarg del curs, els adolescents han pogut fer diferents tallers de sensibilització dinàmics i participatius als centres educatiu, visitar Estel de Llevant i crear una campanya de sensibilització amb adhesius. 

«Hem descobert que les etiquetes, tant les que ens posam a nosaltres com les que ens posen els demés poden fer molt de mal», han expressat. També han explicat que han pogut descobrir que «qualsevol pot tenir un trastorn de salut mental i que això no és motiu de vergonya». 

Els adhesius que han elaborat i tot el sentit general de la campanya giren al voltant de la idea de fer una comunitat i un món més empàtic. Els diferents adhesius que han dissenyat i elaborat es distribuiran als centres educatius del municipi. 

Miquel Oliver els ha donat l’enhorabona «per acceptar repte de fer aquesta campanya», «heu pogut compartir experiències, informar-vos, tenir contacte amb entitats que treballen amb la salut mental i avui podem dir amb la boca ben oberta que estam orgullosos de vosaltres», ha conclòs. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado