L'exposició a pantalles entre menors, com són tauletes o telèfons mòbils
Inca impulsa un estudi sobre l’ús de les pantalles entre els infants de 0 a 6 anys la finalitat d’aquest projecte és conèixer la situació actual per poder definir futures intervencions
El termini per participar en aquesta primera etapa de l’estudi finalitza el 10 de juliol. Aquest és l’enllaç del qüestionari: https://forms.gle/zg7pZF9z1Y613D58A.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 04/07/2024 - 10:03:00
Finalment, cal destacar que la infància és una etapa determinant en el desenvolupament. Els menors de 0 a 6 anys travessen un període de ràpid creixement i maduració, tant físicament com mentalment.

Inca impulsa un estudi sobre l’ús de les pantalles entre els infants de 0 a 6 anys. L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un estudi sobre l’ús de les pantalles entre els infants de 0 a 6 anys de les Illes Balears. La finalitat d’aquest projecte és conèixer la situació actual per poder definir futures intervencions dirigides a minvar les conseqüències de l'abús de les pantalles i la importància de prevenir problemes de salut mental.

«L'exposició a pantalles entre menors, com són tauletes o telèfons mòbils, és una constant que podem veure cada dia a totes hores. Per això, hem considerat adient impulsar aquest projecte per conèixer de primera mà quina és la realitat i, després, analitzar si cal posar en marxa actuacions específiques», explica la regidora de Serveis Socials, Maria Antònia Pons.

S'ha demostrat que l'ús excessiu de pantalles afecta el desenvolupament del llenguatge, la qualitat del somni, l'activitat física i les habilitats socials.

Així doncs, actualment està en marxa un qüestionari per a famílies amb infants de 0 a 6 anys per analitzar l’ús que es fa de les pantalles entre els menors, per així, obtenir dades rellevants vers aquesta temàtica que permetin analitzar la realitat com a punt de partida per a futures intervencions. En col·laboració amb el grup de recerca GREID de la Universitat de les Illes Balears, s’ha creat una eina molt intuïtiva i de fàcil accés, la qual es pot emplenar amb el mòbil mateix.

El termini per participar en aquesta primera etapa de l’estudi finalitza el 10 de juliol. Aquest és l’enllaç del qüestionari: https://forms.gle/zg7pZF9z1Y613D58A. Actualment, ja es disposa d’una mostra de més de 300 persones.

Finalment, cal destacar que la infància és una etapa determinant en el desenvolupament. Els menors de 0 a 6 anys travessen un període de ràpid creixement i maduració, tant físicament com mentalment. Durant aquesta fase, els seus cervells estan en desenvolupament constant i són altament sensibles a les influències externes. És fonamental, per tant, proporcionar un entorn que promogui un desenvolupament saludable i un espai de benestar enfront d’un entorn ple d’estímuls que poden tenir efectes negatius.

S'ha demostrat que l'ús excessiu de pantalles afecta el desenvolupament del llenguatge, la qualitat del somni, l'activitat física i les habilitats socials. A més, pot crear una dependència primerenca de la tecnologia, cosa que és preocupant en una societat cada vegada més digital. Per tant, en la mesura possible, en lloc de justificar l’ús de pantalles en aquest grup d’edat, és fonamental promoure activitats que fomentin la interacció social, el joc actiu, l’exploració i la comunicació cara a cara. Aquestes pràctiques donen suport a un desenvolupament saludable en els primers anys de vida.

Per al desenvolupament d’aquest projecte l’Ajuntament d’Inca treballa conjuntament amb experts de la UIB, l'equip de pediatria del Centre de Salut Es Blanquer, l’escola infantil Toninaina i els serveis socials Comunitaris Bàsics.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado