Núria Hinojosa va defensar la proposta argumentant.....
Manacor: Durant el debat al Ple, Hinojosa (PSOE) va advertir que “s’escenifica una altra vegada el pacte encobert entre MÉS-Esquerra i la dreta i la ultradreta”
PP i VOX que, contra tot pronòstic i després que haguessin votat en contra a la comissió informativa, varen permetre amb el seu vot que la modificació pressupostària sortís endavant.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/09/2024 - 08:18:02
Partit Popular i l’equip de govern arriben a acords a cada Ple, com també ho feren amb l’enteniment per tombar la moció socialista que sol·licitava que es complís el Pla d’Infraestructures Educatives

LA MOCIÓ DELS SOCIALISTES QUE PROPOSA DECLARAR LES ROGES DEL MOLINAR FILLES ADOPTIVES DE MANACOR SURT ENDAVANT AMB L’ABSTENCIÓ DEL PP. El Reglament d’Honors i Distincions determina que perquè l’acord de proclamació sigui vàlid haurà de ser adoptat per sis setenes parts de la Corporació, que equival a 18 vots dels 21. Al Ple de dia 9 de setembre s’ha debatut la moció socialista que proposa que les Roges del Molinar siguin declarades filles adoptives de Manacor, després de que fa quasi dos anys les seves restes fossin localitzades a una fossa comú del cementiri de Son Coletes.

Aurora Picornell Femenias, Catalina Flaquer Pascual, Antònia Pascual Flaquer, Maria Pascual Flaquer i Belarmina González Rodríguez foren assassinades la Nit de Reis de 1937 pel bàndol feixista i des de llavors han esdevingut un símbol de la lluita per la memòria democràtica. La portaveu socialista, Núria Hinojosa va defensar la proposta argumentant que “ha arribat el moment que Manacor faci aquest reconeixement públic a Aurora, Catalina, Antònia, Maria i Belarmina, perquè aquí els hi arrabassaren la vida injustament, hi han romàs durant vuitantacinc anys en silenci i han esdevingut un símbol de la lluita antifeixista, per la qual cosa són dignes mereixedores de la més alta distinció que l’Ajuntament atorga a persones que no han nascut a Manacor”.

El Reglament d’Honors i Distincions determina que perquè l’acord de proclamació sigui vàlid haurà de ser adoptat per sis setenes parts de la Corporació, que equival a 18 vots dels 21.

La moció va ser aprovada gràcies als vots del PSOE, MÉS-Esquerra i AIPC-SYS, i l’abstenció del PP. Només VOX hi va votar en contra. Hem de recordar que el 20 d’octubre de 2022, el dia en què es va confirmar la identitat d’Aurora Picornell per part del Govern de les Illes Balears, el batle Oliver va anunciar que obriria una ronda de contactes amb els grups polítics per declarar-la filla adoptiva de Manacor. Dos anys més tard, no s’han tingut més notícies al respecte i els socialistes consideren que ha arribat el moment de tancar aquest obscur capítol de la nostra història amb una acció justa i merescuda per les cinc Roges del Molinar.

Els socialistes voten en contra de la modificació pressupostària. Tal i com ja va anunciar públicament el PSOE de Manacor, “si l’equip de govern no feia un gest per consensuar la proposta de modificació pressupostària que incorpora cinc milions d’euros al pressupost municipal prorrogat de 2023, els regidors socialistes hi votarien en contra. Una vegada constatada la intenció del batle de desestimar les al·legacions que el PSOE havia presentat, no va quedar d’altra opció. Tot i així, la proposta va sortir aprovada gràcies a l’abstenció del PP i VOX que, contra tot pronòstic i després que haguessin votat en contra a la comissió informativa, varen permetre amb el seu vot que la modificació pressupostària sortís endavant.

Durant el debat al Ple, Hinojosa va advertir que “s’escenifica una altra vegada el pacte encobert entre MÉS-Esquerra i la dreta i la ultradreta, que mostren un enteniment encara que el batle hagi menyspreat el PP tomant les al·legacions que havia presentat”. Així, es va evidenciar que el Partit Popular i l’equip de govern arriben a acords a cada Ple, com també ho feren amb l’enteniment per tombar la moció socialista que sol·licitava que es complís el Pla d’Infraestructures Educatives, amb la concreció de les inversions que s’han de fer a les escoles del municipi.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Juanma
Esto ya es una vergüerza que Vox permita que todo lo que diga los separatistas se haga. A ver si esto llega a Santiago Abascal que diria? Mientras tanto el pueblo de Manacor que da asco de suciedad, okupas, vagabundos, delincuencia, inmigración a chorros, etc.. que se pongan a trabajar y a poner soluciones