La proposta presentada ubica una part de les plaques fotovoltaiques
Felanitx: L’Ajuntament informa desfavorablement el projecte de parc fotovoltaic projectat en una zona arqueològica, Firella preveu una extensió de 39.200 m2 i 8.440 panells
Segons aquest informe el projecte afectaria les parcel·les 504, 507 i 510 del polígon 61, això vol dir que aquesta instal·lació estaria projectada dins una zona arqueològica.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/10/2024 - 08:34:00
XVIII, inclosa en el catàleg de Patrimoni”. “Amb aquesta instal·lació fotovoltaica es desvirtua en part la contemplació del conjunt de possessió rural catalogada”, assenyala l'informe desfavorable.

L’Ajuntament informa desfavorablement el projecte de parc fotovoltaic projectat en una zona arqueològica. La instal·lació prevista a la zona de Firella preveu una extensió de 39.200 metres quadrats i 8.440 panells. L’Ajuntament de Felanitx ha informat desfavorablement el projecte de parc fotovoltaic que s’hauria d’ubicar a la zona de Firella, dins el municipi felanitxer. Una instal·lació que preveu 8.440 panells i una extensió de 39.200 metres quadrats.

A l’informe, aprovat per la junta de govern local, s’assenyala que s’informa “desfavorablement sobre l’autorització administrativa, el reconeixement d’utilitat pública a efectes de la declaració d’interès general, amb tramitació ambiental ordinària del projecte de parc fotovoltaic PFV Cumbres”.

La proposta presentada ubica una part de les plaques fotovoltaiques dins aquesta zona arqueològica com també la xarxa de mitja tensió que ha d’anar soterrada.

Segons aquest informe el projecte afectaria les parcel·les 504, 507 i 510 del polígon 61, això vol dir que aquesta instal·lació estaria projectada dins una zona arqueològica. La fitxa del catàleg de Patrimoni Municipal específica la tipologia del jaciment com a “vila romana”, i a la descripció s’hi afegeix que “per l’extensió fa pensar que sigui un establiment romà més important que una simple vila”.

La proposta presentada ubica una part de les plaques fotovoltaiques dins aquesta zona arqueològica com també la xarxa de mitja tensió que ha d’anar soterrada. L’informe de l’Ajuntament de Felanitx també explica que aquesta instal·lació s’ubica annexa a les cases de possessió de Firella, “una possessió senyorial del segle XVIII, inclosa en el catàleg de Patrimoni”. “Amb aquesta instal·lació fotovoltaica es desvirtua en part la contemplació del conjunt de possessió rural catalogada”, assenyala l'informe desfavorable.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado