Santanyí
Santanyí realitza una campanya de control dels moixos silvestres del municipi
En total s’ha esterilitzat 117 animals, 81 femelles i 36 mascles, a més de desparasitar-los, gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca
ajsantanyi.net 23/10/2019 - 08:02:24

Santanyí realitza una campanya de control dels moixos silvestres del municipi

En total s’ha esterilitzat 117 animals, 81 femelles i 36 mascles, a més de desparasitar-los, gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca

El terme de Santanyí es va sumar el passat mes de setembre a la llista de municipis que participen en campanyes de control de la seva població felina silvestre. Es tracta d’una iniciativa tirada endavant a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, amb una subvenció d’aproximadament 10.000 euros concedida al consistori santanyiner per a dur a terme activitats de control poblacional de felins assilvestrats a zones urbanes del municipi. La quantitat d’aquesta subvenció es calcula en funció del nombre d’habitants de cada municipi.

Aquesta campanya de la institució insular té com a objectiu principal cooperar amb els diferents ajuntaments de Mallorca per a dur a terme activitats que permetin el control de la natalitat de la població felina feral. El control poblacional s’ha fet mitjançant l’esterilització de moixos mascles i femelles de tot el municipi de Santanyí. En total s’han fet 117 cirurgies, 81 esterilitzacions de femelles i 36 de mascles, així com les corresponents desparasitacions des del mes de juny fins al dia 30 de Setembre. L’esterilització no només ajuda al control del nombre d’animals, sinó que permet un major control de les malalties entre la població felina a les zones urbanes i de les zoonosis, és a dir, les malalties que transmeten a les persones.

Aquestes actuacions s’han duit a terme gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Santanyí i de la veterinària del municipi, Maria Ginard Muntaner (Col. 1006, Col·legi de veterinaris de les Illes Balears). Segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Bàrbara Xamena, “tots els procediments s’ha fet seguint les normes de benestar animal, i esperem que això ens ajudi a millorar la situació al municipi. Aquest tipus de campanyes són molt necessàries, i des de l’Ajuntament de Santanyí estarem al costat del Consell sempre que es posin en marxa”.

 

Reciente
Visto
Comentado