Felanitx
L’Ajuntament regula la circulació i l’aparcament de vehicles a motor a camins públics i espais protegits
La nova ordenança, que serà aprovada en el pròxim ple, reglamenta l’estacionament i pas de vehicles pel camí de s’Algar.
felanitx.org 07/05/2024 - 15:28:26

L’Ajuntament regula la circulació i l’aparcament de vehicles a motor a camins públics i espais protegits

La nova ordenança, que serà aprovada en el pròxim ple, reglamenta l’estacionament i pas de vehicles pel camí de s’Algar


El ple de l’Ajuntament de Felanitx aprovarà en el pròxim ple l’ordenança municipal mitjançant la qual es regula la circulació i l’estacionament de vehicles a motor a camins públics i espais protegits del terme municipal.

Aquesta ordenança afronta la problemàtica que pateix la zona natural de s’Algar amb el pas de vehicles a motor. D’aquesta manera, en el document s’especifica com es reglamenta el pas i l’aparcament de vehicles a motor a la part del camí de s’Algar de titularitat municipal. En aquest sentit, la zona a la qual afecta l’ordenança és des del camí des Far fins al Racó de s’Algar.

En tot cas, els vehicles podran passar “fins a un tram on se’ls permeti voltar per a poder sortir del mateix camí”.

La resta de vies on es controlarà i regularà el pas i l’aparcament de vehicles a motor són espais protegits ANEI, ARIP o baix la Llei d’Espais Naturals del terme municipal: Sant Salvador-Santueri, sa Punta i s’Algar i sa Punta Negra-Cala Mitjana.

Així mateix, mitjançant aquesta ordenança, i en referència als camins públics, l’Ajutament de Felanitx no permetrà que es duguin a terme “activitat molestes i els usos incompatibles amb la seva naturalesa i destinació, en especial les que se realitzin amb mitjans mecànics que provoquin erosió, sorolls o danys al medi”.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, explica que "per a nosaltres és important i prioritari preservar els espais naturals i els camins públics. El que no podem permetre de cap manera és trobar-nos a ple estiu excursions de cotxes 'buggie' que van a tota velocitat pels camins de fora vila comportant així unes despeses per a l'Ajuntament que és qui després els ha d’arreglar". "És per això -afegeix Soler- que davant els excessos que hi pugui haver el que volem fer és regular, sense prohibir res, els vehicles que hi poden accedir i els que no”.

En el cas concret de s'Algar, la batlessa, explica que "a aquesta zona costanera hi accedeixen un bon nombre de persones majors o amb mobilitat reduïda de Portocolom i han de poder-hi accedir amb els seus vehicles, descarregar i tornar a sortir. Ara bé, el que no pot ser és que hi puguin accedir excursions de vehicles o l’estacionament permanent. Aquí és on fa incidència aquesta ordenança que no té altra funció que preservar els nostres entorns naturals".

 

Reciente
Visto
Comentado