És indubtable que Mateu Cañellas és segurament un dels millors esportistes
Inca. Des del Consistori inquer s'ha decidit presentar al Govern de les Illes Balears la candidatura de Mateu Cañellas Martorell per la pròxima edició dels Premis Cornelius Atticus
Cal destacar que l'any 2007 és anomenat Conseller d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears; i també ha estat Director Insular de Projectes del Consell de Mallorca.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/11/2018 - 07:54:00
L'any 1995 i 1996 és quan Cañellas fa vibrar no només els inquers sinó molts d'espanyols amb la consecució del Subcampionat del Món de 1500 metres celebrat a Barcelona per darrere d'una de les estrelles.

L'Ajuntament d'Inca presenta a l'esportista Mateu Cañellas com a candidat als premis Cornelius Atticus. Des del Consistori inquer s'ha decidit presentar al Govern de les Illes Balears la candidatura de Mateu Cañellas Martorell per la pròxima edició dels Premis Cornelius Atticus. Aquest guardó és la màxima distinció que atorga l'executiu autonòmic a una persona vinculada al món de l'esport, en reconeixement a la trajectòria esportiva en diferents àmbits, esportista, tècnic, promotor o com a dirigent.

«És indubtable que Mateu Cañellas és segurament un dels millors esportistes que ha donat la ciutat d'Inca, no tan sols a les pistes d'atletisme, sinó també com a dirigent i professional del món de l'esport», ha dit el Batle d'Inca, Virgilio Moreno. D'aquesta manera s'ha enviat un dossier de mèrits per tal que es pugui concedir l'esmentada distinció.

També el mateix any la milla urbana que se celebra durant les festes patronals d'Inca rep el nom de Milla Urbana Mateu Cañellas, que aquest any ha celebrat la seva XXIV edició.

Cal subratllar que Mateu Cañellas va esser uns dels pioners de la gran fornada que actualment té l'esport balear allà per la dècada dels anys 90. L'atleta inquer a la seva etapa de «junior» va estacar per la seva consecució de títols nacionals i europeus. Resultats que li varen permetre rebre una beca del CSD, que es prolongà durant 9 anys, per residir i entrenar a la Residencia d'Alt Rendiment Joaquim Blume De Madrid.

L'any 1995 i 1996 és quan Cañellas fa vibrar no només els inquers sinó molts d'espanyols amb la consecució del Subcampionat del Món de 1500 metres celebrat a Barcelona per darrere d'una de les estrelles del mig fons mundial Hicham El Guerru i guanyant a un dels seus gran ídols, Fermín Cacho. L'any 1996, a Estocolm, arribà el gran moment del campió inquer en proclamar-se campió d'Europa de 1500 ml.

L'any 95 l'Ajuntament d'Inca decideix canviar el nom del poliesportiu municipal i donar-li el nom de "Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas". També el mateix any la milla urbana que se celebra durant les festes patronals d'Inca rep el nom de Milla Urbana Mateu Cañellas, que aquest any ha celebrat la seva XXIV edició.

Actualment, la gestió, investigació, formació i tecnificació d'alt nivell forma part del dia a dia de l'atleta inquer. Des de l'any 2017 ocupa el càrrec de responsable de l'àrea de desenvolupament i tecnificació de la Federació Espanyola d'Atletisme. Cal destacar que l'any 2007 és anomenat Conseller d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears; i també ha estat Director Insular de Projectes del Consell de Mallorca.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado