SteH: 4t Dret; 3r Enginyeria Edificació; 1r Educació Primària.
Capdepera: Els 33 alumnes que han aconseguit un ajut als estudis universitaris han pujat dalt de l’escenari del teatre per recollir el xec de 1.200 € que premia la inversió que fan les famílies en educació i l’excel·lència
Les empreses que enguany han participat al projecte són: Aguas Capdepera S.A., Associació Hotelera de Capdepera, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant S.A., Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel).
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/01/2019 - 19:28:00
Dels alumnes de Grau, 14 inicien els estudis universitaris i la resta són ja estudiants universitaris. Enguany, són deu les Universitats públiques espanyoles representades, sent la UIB.

Trenta-tres estudiants gabellins s’emporten un ajut econòmic pel seu bon rendiment acadèmic a la Universitat. Els 33 alumnes que han aconseguit un ajut als estudis universitaris han pujat dalt de l’escenari del teatre per recollir el xec de 1.200 euros que premia la inversió que fan les famílies en educació i l’excel·lència dels estudiants. Amb aquesta, són set les edicions dels Ajuts als Estudis Universitaris que atorga l’Ajuntament de Capdepera i onze empreses privades del municipi, apostant així pel binomi público-privat per aportar beneficis a la societat gabellina.

Enguany s’han repartit 30 ajuts a alumnes de Grau i tres a alumnes de Màster, aquests darrers és una aposta per la formació superior que va començar l’any passat i que també ha obtingut bona acceptació. Cal remarcar la diversitat d’estudis i d’Universitats a les quals es matriculen els alumnes gabellins que sol·liciten els ajuts, així, hi ha representació a deu Universitats públiques diferents d’Espanya i 23 graus diferents, sent Educació Primària i Història els més demandats, amb 7 i 4 estudiants respectivament.

Playas de Capdepera S.L., Morey Esteva, S.L., Angels Bolero, S.L., Rebalim, S.L., Miquel Riera Construcciones S.L. i Torre de Canyamel. Cadascuna d’elles aporta 3.600€ els quals es reparteixen.

Les empreses que enguany han participat al projecte són: Aguas Capdepera S.A., Associació Hotelera de Capdepera, Grup STeH, Electro Hidraúlica Llevant S.A., Predi Son Jaumell (Viva Hotels i Prinsotel), Playas de Capdepera S.L., Morey Esteva, S.L., Angels Bolero, S.L., Rebalim, S.L., Miquel Riera Construcciones S.L. i Torre de Canyamel. Cadascuna d’elles aporta 3.600€ els quals es reparteixen entre tres estudiants a 1.200€ per cap.

Amb aquests ajuts econòmics als estudiants, Capdepera continua treballant en facilitar la formació reglada dels joves del municipi amb diversos objectius: reduir l’abandonament escolar a un poble turístic on és fàcil aconseguir treball; ajudar a les famílies que aposten per l’educació dels seus fills; premiar el bon rendiment acadèmic; i crear professionals que aportin un valor afegit al teixit empresarial.

A l’acte d’avui hi ha estat present el rector de la Universitat de la Illes Balears, Llorenç Huguet; el Conseller d’Educació i Universitat, Martí Marc; representants de l’IES Capdepera; el batle, Rafel Fernández, el regidor d’Educació, Pere Terrassa, la resta de regidors de l’Ajuntament de Capdepera, i els representants de les empreses participants, a més de l’alumnat premiat i els seus familiars. Altres dades Enguany s'hi han presentat un total de 44 alumnes dels quals quatre han quedat exclosos. Dels 40 admesos, set alumnes han quedat fora ajut perquè només se’n reparteixen 33 (30 de grau i tres de màster).

Dels alumnes de Grau, 14 inicien els estudis universitaris i la resta són ja estudiants universitaris. Enguany, són deu les Universitats públiques espanyoles representades, sent la UIB la de major demanda amb 25 alumnes, seguida de la UAB amb cinc , i de la UB amb tres.

En aquests set anys d’ajuts universitaris s’han concedit 146 ajuts a 80 alumnes, dels quals

- 1 alumne ha obtingut l'ajut en 5 ocasions

- 8 alumnes han obtingut aquest ajut en 4 ocasions.

- 10 alumnes l'han obtingut en 3 ocasions.

- 18 alumnes l'han obtingut en 2 ocasions

- 43 alumnes l'han obtingut en 1 ocasió.

- 2 abandonaments d'estudis (becada 2014 i becat 2017)

- alumnes de la UIB: 43 estudiants.

Pel que fa al Graus i Màsters d’enguany són els següents: Medicina, Turisme, Fisioteràpia, Educació Primària, Educació Infantil, Dret, Administració i Direcció d’Empreses, Psicologia, Història, Belles Arts, Arquitectura Naval i Enginyeria Marítima, Enginyeria d’Edificació, Filologia Hispànica, Treball Social, Educació Social, Enginyeria Informàtica, Comunicació Audiovisual, Criminologia, Enginyeria Electrònica i Telecomunicacions, Logística i Negocis Marítims, Direcció Hotelera, Enginyeria de l’Energia, Gestió Aeronàutica, doble grau de Física i Matemàtiques, doble grau de CC.

Polítiques i Gestió Pública i Dret, i doble grau d’ADE i Turisme. Pel que fa als Màsters, són en Antropologia Urbana, Patrimoni Cultural i Advocacia.

Relació Empresa-Alumne:

Torre de Canyamel: 4t Història; 2n Història; 1r Història.

Miquel Riera Construccions: 2n Màster Patrimoni Cultural; 3r Treball Social; 1r Educació Primària.

Rebalim: 1r Història; 3r Filologia Hispànica; 4t Belles Arts.

Angels Bolero: 2n Psicologia; 3r Educació Infantil; 4t Psicologia.

Morey Esteva: 4t Educació Primària; 3r ADE; 1r Criminologia.

Playas Capdepera: 3r Educació Primària; 3r Educació social; 4t Medicina.

Aguas Capdepera: 3r Arquitectura Naval i Enginyeria Marítima; 4t Fisioteràpia; 5è Doble grau Física i Matemàtiques.

Predi Son Jaumell: 6è Medicina; 1r Màster Antropologia Urbana; 1r Educació Primària.

Associació Hotelera de Capdepera: 1r Doble grau ADE i Turisme; 1r Turisme; 1r Direcció Hotelera.

Electrohidràulica Llevant: 1r enginyeria electrònica i telecomunicacions; 2n Logística i negocis marítims; 4t Doble rau CC Polítiques i Dret.

SteH: 4t Dret; 3r Enginyeria Edificació; 1r Educació Primària.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado